Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Sad: GSP menja dotrajale crvene kioske, planira i izgradnju dolaznih perona

Nacrtom odluke o programu investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad” za 2021. godinu odobrene su kapitalne subvencije od 46.568.000 dinara iz budžeta Grada Novog Sada.

Izvor: Dnevnik Novi Sad
Podeli
Foto: Depositphotos, anizza
Foto: Depositphotos, anizza

Tim programom predviđena je zamena deset kioska na odlaznim peronima Međumesne autobuske stanice i terminalu u Šafarikovoj ulici, što staje 10.800.000 dinara s PDV-om, izgradnja pet dolaznih perona s nadstrešnicama na Međumesnoj autobuskoj stanici, koja će koštati šest miliona dinara s PDV-om, kao i prva faza sanacije i rekonstrukcije motornog i limarskog odeljenja, za koju je predviđeno 29.768.000 dinara s PDV-om, piše Dnevnik.

U obrazloženju Predloga odluke o programu investicionih aktivnosti JGSP „Novi Sad” za tekuću godinu navedeno je da je zamena kioska neophodna jer su sadašnji dotrajali i u njima ne postoje odgovarajući uslovi za rad na Međumesnoj autobuskoj stanici. Zamena kioska neophodna je i da bi se dobila stalna licenca za rad autobuske stanice.

S obzirom na to da u okviru JGSP „Novi Sad” posluje i služba staničnih usluga, određeni uslovi za prijem i otpremanje autobusa moraju biti ispunjeni. Pošto autobuska stanica u Novom Sadu nema dolazne perone koji su utvrđeni pravilima, neophodno ih je izgraditi, čime bi se obezbedio kvalitetniji i bezbedniji prijem autobusa i putnika.

Sanacija i rekonstrukcija motornog i limarskog odeljenja obuhvatiće rekonstrukciju termičkog omotača objekta, unutrašnjeg osvetljenja, sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju, krovnog pokrivača, ali i ugradnju segmentnih vrata u sklopu fasadnih zidova.

Prva faza tih radova predviđena je u 2021. godini, dok je druga faza planirana za 2022. i koštaće 20.632.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.