Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

U planu izgradnja kamping odmorišta u Novom Sadu

Pokrenuta je javna nabavka za izgradnju parkinga za "kamping odmorište" sa izradom tehničke dokumentacije u Novom Sadu, obaveštava Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Kamping odmorište predstavlja parking za kamper vozila sa neophodnom infrastrukturom i standardnim kamperskim servisom u kom posetioci provode minimalno vreme prilikom obilaska destinacija.

Ovu jedinstvenu prostornu celinu činiće: parking, interne saobraćajnice, montažno-demontažni objekti kojima su obezbeđeni higijensko-tehnički uslova za kampere. Parking će biti ozelenjen, osvetljen i po obodu kompleksa ograđen, a na planiranim pešačkim stazama nalaziće se dovoljan broj korpi za odlaganje otpada. Parking će podrazumevati vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Parking za kamping odmorište nalaziće se u zoni između prostora šetališta nasipa Sunčanog keja i prostora „Kreativnog disktrikta“ pošto se gradska kamping odmorišta postavljaju u neposrednoj blizini gradskih turističkih i kulturoloških atrakcija (starih delova grada, tvrđava, zamkova, bazena, gradskih plaža i sl.)

Izgradnjom parkinga za kampere značajno će se doprineti razvoju turizma Grada Novog Sada.

Otvaranje ponuda zakazano je za 13. decembar 2023. godine, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.