Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Rekonstruiše se Đačko igralište u Novom Sadu: Pokrajina izdvojila 114,5 miliona

Pokrajinska vlada opredelila je 114,5 miliona dinara za radove u okviru kompleksa Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja - Đačkog igrališta u Novom Sadu.

Izvor: eKapija Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: rickyd/Shutterstock
Ilustracija/Foto: rickyd/Shutterstock

U pitanju je rekonstrukcija otvorenog fudbalskog terena, postavljanje veštačke trave i rasvete, nabavka opreme, zamena 500 stolica, kao i sanacija svlačionica i betonskog terena, prenosi eKapija.

"U toku je najveća i najsveobuhvatnija rekonstrukcija Đačkog igrališta koje ima veliku tradiciju u Novom Sadu. Naša namera je da Đačko igralište dobije novi kvalitet sa standardom koji će omogućiti da se ovde odvijaju takmičenja i tokom noći i da ga uvedemo u sistem profesionalnog održavanja", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada finansirala i rekonstrukciju atletske staze ukupne površine 5.700 m2 sa četiri trake za trčanje, čime su stvoreni kvalitetniji uslovi za realizaciju nastavnog procesa i takmičenja i za bavljenje sportom.

"Đačko igralište osnovano je 1936. godine i jedan je od simbola Novog Sada. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi u rekonstrukciju i opremanje Đačkog igrališta uloženo je više od 148 miliona dinara - izjavio je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Nebojša Maksimović i istakao da od osamdesetih godina nije bilo većih ulaganja", preneo je sajt Pokrajinske vlade.

Za kompleks Đačkog igrališta biće nabavljeni i stolovi za tekbol, jedan od najbrže rastućih sportova u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.