Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim preduzećima

U cilju podrške unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada Novog Sada, danas je, putem Gradske uprave za privredu raspisan Javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava (mašina ili opreme) mikro i malim preduzećima i preduzetnicima, na teritoriji Grada Novog Sada, u 2023. godini.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/xbrchx
Foto: Shutterstock/xbrchx

Sredstva u ukupnom iznosu od 50.000.000,00 dinara obezbeđena su Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2023. godinu i planirana su za pružanje podrške mikro i malim preduzećima i preduzetnicima koji u Agenciji za privredne registre Republike Srbije imaju registrovano sedište na teritoriji Grada, navodi se u saopštenju Grada.

Bespovratna podsticajna sredstva za podršku razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetnika su državna pomoć male vrednosti (de minimis državna pomoć) i odobravaju se privrednim subjektima jednokratno, u maksimalnom iznosu od 800.000,00 dinara po jednoj prijavi. Jedan privredni subjekat može na ovom Javnom pozivu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Osnovni cilj Javnog poziva je pružanje podrške radi unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada, kao i povećanje vrednosti i obima proizvodnje i prometa, unapređenje opštih uslova poslovanja, jačanje konkurentnosti, pokriće operativnih troškova poslovanja, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, i pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.