Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Poznato šta će biti na mestu nekadašnjeg "Heroja Pinkija"

Na mestu nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" planira se izgradnja poslovnog kompleksa sa zgradama do osam spratova.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: Bannafarsai_Stock/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Ovo je rešenje za uređenje prostora nekadašnjeg brodarskog preduzeća koje se navodi u izmenama urbanističkog plana po predlogu "Amy Company", koja je vlasnik lokacije, prenosi 021.rs.

Na uglu Beogradskog keja i Bajčija Žilinskog ostale su dve polusrušene i napuštene hale, te jednospratna upravna zgrada, koje nemaju arhitektonsku ili istorijsku važnost, te je njihovo rušenje dozvoljeno.

Prema Generalnom urbanističkom planu grada do 2030. godine, ovaj prostor je planiran kao robno-transportni centar, a u Planu generalne regulacije Radne zone Sever III, kao deo opredeljen za razvoj luke i robno-transportnog centra.

U planovima se uglavnom predviđaju objekti do dva sprata.

GUP-om je dozvoljeno i da u radnim zonama bude sadržaja isključivo kancelarijskog prostora, zbog čega gradski urbanisti predlažu da budući objekti budu samo za tu namenu i visine od dva do osam spratova sa potkrovljem.

"Moguća zona izgradnje se povlači u unutrašnjost kompleksa u odnosu na Beogradski kej, i zbog postojećih primarnih infrastrukturnih pravaca - energetski koridori. Mada se kompleks ne smatra delom planiranog robno-transportnog centra, moguće je unutar planiranih objekata smestiti logistički centar RTC-a ili druge kancelarijske sadržaje neophodne za funkcionisanje RTC-a kao što su špedicija, predstavništva transportera, carinska služba i slično. Parkiranje za zaposlene obezbediće se na kompleksu i to unutar podzemne garaže i na terenu oko objekata", navodi se u predlogu plana.

Predviđeno je da poslovni objekt zauzme 1,6 hektara.

Uvid u predloženi plan se može obaviti u Mesnoj zajednici "Salajka", Šajkaška 26 ili "Urbanizmu", na Bulevaru cara Lazara 3.

Plan se može videti i na sajtu Grada, kao i na sajtu "Urbanizma".

Predlozi i sugestije se mogu poslati pismeno Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, na Školsku 3 ili na mejl planiranje@uprava.novisad.rs.

Rani javni uvid Plana generalne regulacije prostora za mešovite namene u severnom delu grada, duž puteva M-7 i E-75 - lokalitet na parceli 4153-2 Novi Sad I traje do 9. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.