Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Počelo rušenje baraka na Novom naselju: Evo šta će se graditi na tom mestu VIDEO

Rušenje baraka koje se nalaze na površini na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna počelo je u ponedeljak, 27. novembra.

Izvor: 021.rs/Aleksandra Reves Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: DedMityay/Shutterstock
Ilustracija/Foto: DedMityay/Shutterstock

Na ovom prostoru planira se gradnja Kulturne stanice "Novo naselje".

Kako navode iz Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove za 021.rs, rušenje jednog nelegalnog objekta na parceli je Skupština grada odobrila 24. februara, dok je 20. novembra odobrila rušenje i legalnog objekta koji se nalazi na ovoj površini.

Dodaju da barake ruši firma "Šuša" iz Veternika, a prema radnom nalogu koji je dobila 23. oktobra kada joj je traženo da izvrši pripremne radnje i sruši predmetne objekte.

Inače, ova firma je angažovana na osnovu Ugovora o rušenju objekata za potrebe Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove koji je zaključen 13. juna.

Nakon ishodovanih potrebnih Rešenja, kažu iz gradske uprave, izvođač je krenuo sa rušenjem objekata.

"Radovi na rušenji oba objekta se izvode u skladu sa pravilima struke i projektom rušenja. S obzirom na specifičnosti krovnog pokrivača koji se sastoji od azbestno-cementnong valovitog salonita, materijala koji je opasan za okolinu, radovi na demontiranju istog se izvode pažljivo, propisnim lagerovanjem, transportom i deponovanjem", navode iz gradske uprave..

Dodaju da će nakon demontaže krovnog pokrivača bagerom početi da se ruše zidovi objekata, a šut da se transportuje na deponiju. Nakon toga se ruše temelji i niveliše teren.

Podsetimo, izgradnja Kulturne stanice "Novo naselje" koštaće više od 860 miliona dinara sa obračunatim porezima. Izabrani ponuđač ili grupa ponuđača koja će raditi na ovom projektu biće poznati početkom decembra.

Lokacijski uslovi za izgradnju ovog objekta izdati su krajem novembra 2020. godine, kulturna stanica nalazi se i u Generalnom urbanističkom planu Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.