Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Počela jesenja sadnja u Novom Sadu

U Novom parku između Novog naselja i Detelinare počela je sadnja novog drveća. Na prostoru parka posađeno je preko 60 komada odraslih školovanih sadnica lišćarskih stabala različitih vrsta – hrast, javor, platana, parocija, sofora, kesten.

Izvor: Gradske info Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: Lee Charlie/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Lee Charlie/Shutterstock

"U Novom parku smo posadili blizu 60 komada stabala lišćarskih vrsta. Ono što naglašavam jeste da je najvažnije pravilno projektovanje, odabir odraslih školovanih sadnica uz dobro pripremljene sadne jame u kojima se prilikom sadnje dodaje plodna zemlja i kompost koji je proizveden u našem rasadniku. Ovako isplanirana i izvedena sadnja garant je za kvalitetan rast i razvoj zelenila", navodi Danijel Andrić, pomoćnica direktora za pojektovanje, podizanje, proizvodnju i održavanje zelenila u JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad.

U ovom periodu mirovanja vegetacije, koji traje od novembra do marta meseca, Zelenilo će posaditi veliki broj stabala na mnogim lokacijama kako u gradu tako i u prigradskim naseljima. Neke od lokacija na kojima se sadi su Berislava Berića, Toplice Milana, Ćirpanova, Devet Jugovića i brojne druge.

Podsećamo da je Zelenilo završilo sadnju preko 100.000 komada jedinica dvogodišnjeg cveća rzličitih boja i oblika, kao i lukovice lala i narcisa koje će krasiti gradske parkove, trgove, kandelabre do juna meseca kada će se saditi letnji aspekt cveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.