Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novi Sad razvija kongresni turizam – evo šta Grad nudi

Razvoj kongresnog turizma jedna je od mera buduće Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada, izjavio je gradonačelnik tog grada Milan Đurić i istakao da je na tom putu, podrška Turističke organizacije Srbije veoma značajna, saopšteno je.

Izvor: eKapija Novi Sad
Podeli
Foto: Milan Veselinov / Shutterstock.com
Foto: Milan Veselinov / Shutterstock.com

"Uz ponudu smeštajnog i kongresnog kapaciteta, bogatu gastronomsku i kulturno-istorijsku ponudu, kao i geografski položaj u odnosu na aerodrom Nikola Tesla, Novi Sad je odlična destinacija za održavanje manjih kongresa, do 500 ljudi. U gradu imamo dva hotela sa pet zvezdica i 10 hotela sa četiri zvezdice koji svojim smeštajnim kapacitetom i kongresnim salama zadovoljavaju potrebe organizacije manjih skupova. Postoje i dodatni prostori u kojima se takođe održavaju poslovni događaji, a Kongresni centar Master ima najveći kapacitet i punu tehničku opremljenost, te može da primi do 1.000 ljudi", rekao Đurić na sastanku sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i direktorom Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije Dušanom Borovčaninom.

Prisutni su se složili da Novi Sad, već sada predstavlja važnu destinaciju za kongresni turizam o čemu govore i rezultati renomiranog slovenačkog Kongres Magazina koji svake godine predstavlja analizu kongresnih destinacija.

Analiza pokazuje da Novi Sad, iz godine u godinu, povećava svoju prosečnu ocenu koja je 2022. godine iznosila 4.11 dok je, poređenja radi, 2017. godine ona bila 3.63. Predstavnici Turističke organizacije Srbije iskazali su spremnost na saradnju i ukazali da blizina glavnog grada i novosadska autentična i domaćinska atmosfera daju dodatnu vrednost kongresnoj priči Novog Sada.

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.