Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Kod najpoznatijeg novosadskog kupališta gradiće se crkva

Pred novosadskim odbornicima će se sledeće nedelje naći Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja "Štrand-Kabel". Plan će obuhvatiti deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom. Površina obuhvaćena planom iznosi približno dva hektara.

Izvor: 021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/Florian Augustin
Foto: Shutterstock/Florian Augustin

Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina, navodi 021.rs.

"Cilj izrade plana je povećanje broja verskih objekata na teritoriji Novog Sada i zelenih površina u svrhu stvaranja što većeg broja zelenih oaza", piše u predlogu za koji će odbornici glasati 5. marta na sednici Skupštine grada.

Kako se navodi u predlogu plana, zelena površina u okviru crkve biće koncipirana kao uređena zelena površina sa elementima "divljeg pejzaža". Ovo bi, smatraju urbanisti, trebalo da dozvoli veću slobodu kretanja i korišćenja prostora i van staza, a i "sedenje na travi i ispod drveća".
U okviru plana je i ugostiteljski objekat "Cubo Concept Bar", koji će se zadržati.

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove donela je, na osnovu mišljenja Uprave za zaštitu životne sredine, rešenje po kom se studija procene uticaja na životnu sredinu ocenjuje kao nepotrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.