Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Ambasador Irana u poseti Novom Sadu – stečeni uslovi za saradnju dva grada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Islamske Republike Iran Nj. E. Rašid Hasan Pur Baei sastali su se u Gradskoj kući i tom prilikom istakli da se dobri bilateralni odnosi Srbije i Irana, odražavaju pozitivno i na odnose iranske ambasade i Novog Sada.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Kako saopštava Grad Novi Sad, ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva iranske kulture u Novom Sadu, održavanjem niza manifestacija poput Festivala iranskog filma, izložbe kaliografije, koncerata muzičkih grupa, prezentovanja ornamentike, dizajna i drugih vidova primenjene umetnosti. Čestitao je Gradu Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture i istakao, da ta pozicija Srpske Atine na mapi evropske kulture ne čudi, s obzirom na izrazitu multietničnost i multikonfesionalnost grada.

Gradonačelnik Đurić je istakao da je Novi Sad posvećen stvaranju čvrstih odnosa sa gradovima svih država koje su prijatelji Srbije, kao i da širom drži otvorena vrata za sve poslovne ljude i kulturne delatnike iz Irana.

Oni su razgovarali i o Sporazumu za uspostavljanje saradnje između Grada Novog Sada i Grada Širaza, za čije potpisivanje su se stekli uslovi nakon prethodno potpisanog Pisma o namerama, u maju 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.