Niš - Sport - B92 Lokal

Gradi se fudbalski kompleks kod Niške Banje: Evo kada počinju radovi

Na lokaciji "Lozni kalem" kod Niške Banje do sredine ove godine počeće izgradnja sportskog kompleksa "Mini Pazova", saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izvor: Beta Niš
Podeli
Ilustracija/Foto: Grassmemo/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Grassmemo/Shutterstock

Sotirovski je najavila da će se na 6,7 hektara zemljišta nalaziti četiri terena, od kojih će dva biti sa prirodnom travom, a dva sa veštačkom. Kompleks će, prema njenim rečima, imati tribine, upravnu zgradu i kompletnu prateću infrastrukturu.

"Biće to centar za potrebe Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Istočne Srbije koji će sa našim gradom biti partneri na projektu. Radovi na lokaciji počeće najkasnije do sredine godine", objavila je Sotirovski na društvenim mrežama.

Ona je kazala da će Grad Niš ustupiti zemljište, tako da preostaje samo da se krene sa realizacijom, s obzirom da je u proteklom periodu već izrađena sva potrebna projektna dokumentacija.

Gradonačelnica Niša i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović obišli su lokaciju na kojoj će se graditi sportski kompleks.

U Fudbalskom savezu Istočne Srbije naveli su da je izgradnja sportskog centra "Mini Pazova" "istorijski korak" za fudbal u regionu Istočne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.