Niš - Sport - B92 Lokal

DŠK "Osnovac" iz Niša osvojio 9. Kup Srbije u šahu

Ekipa Dečijeg šahovskog kluba "Osnovac" iz Niša ostvarila je još jedan izvanredan rezultat i osvojila titulu POBEDNIKA KUPA SRBIJE u ženskoj ekipnoj konkurenciji.

Izvor: B92.net Niš
Podeli
Shutterstock/Sergey Peterman
Shutterstock/Sergey Peterman

Uz osvojenu prošlogodišnju titulu vicešampiona Srbije u Super ligi Srbije za žene, ovo je najveći uspeh jednog niškog šahovskog kluba u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u istoriji niškog ekipnog šaha, dugoj od 1932. godine.

Kako se navodi u saopštenju ovog kluba, "iako su nažalost šahovski klubovi na marginama finansiranja sportskih organizacija u Nišu poslednjih godina, a neretko i na marginama određenog broja medija koji su više okrenuti praćenju "velikih" sportova, klub od svog osnivanja postiže itekako zapažene rezultate, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji".

"Nije bilo nimalo lako istrajavati u ovim teškim godinama i pod ovakvim uslovima (naročito u poslednjih par godina) postizati odlične rezultate u kontinuitetu, ali smo do sada uspevali da prebrodimo sve prepreke koje su nam se na tom putu nalazile. Tako da je ova titula pobednika Kupa Srbije, drugog seniorskog takmičenja po jačini i vrednosti, došla kao kruna svega toga, a ovim rezultatom - uz već pomenutu prošlogodišnju titulu vicešampiona Srbije, ispisali smo najlepšu stranicu niškog klupskog šaha u šahovskoj istoriji Niša", dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.