Niš - Servisne informacije - B92 Lokal

Izmenjen režim saobraćaja autobusa u Nišu tokom praznika i vikenda

Tokom nastupajućeg državnog praznika Dana državnosti Republike Srbije, Sretenja, 15. i 16. februara 2023. godine na svim linijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu u Nišu primenjivaće se nedeljni red vožnje.

Izvor: kcnonline.rs Niš
Podeli
Foto: qunamax / Shutterstock.com
Foto: qunamax / Shutterstock.com

Zbog održavanja verskog praznika "Zadušnice" i povećanih zahteva za prevozom ka Novom Groblju, u petak 17. februara, na delu trase redovne linije 8 Gabrovačka reka-Novo Groblje, uvodi se vanredna linija 8L Trg kralja Aleksandra – Novo Groblje koja će u periodu od 12 do 16:30 časova saobraćati sa dva vozila i intervalom od 25 minuta, prenosi kcnonline.

Prevoz na redovnoj liniji broj 8 Novo Groblje – Gabrovačka reka obavljaće se po redu vožnje za radni dan, saopštila je JKP Direkcija za javni prevoz.

U subotu 18. februara biće otvorena vanredna linija 8L Trg Kralja Aleksandra – Novo Groblje koja će u periodu od 07 do 10 i od 13 do 15 časova saobraćati sa četiri vozila i intervalom od 11 minuta, a u periodu kada se očekuje najveći broj putnika, od 10 do 13 časova, sa šest vozila i intervalom od sedam minuta.

Prevoz na redovnoj liniji broj 8 Novo Groblje – Gabrovačka reka obavljaće se po subotnjem redu vožnje.

JKP Direkcija za javni prevoz. apeluje na sugrađane da za potrebe prevoza do Novog Groblja koriste vozila javnog prevoza kako bi se izbeglo stvaranje gužvi u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.