Niš - Društvo - B92 Lokal

U Nišu obeležena godišnjica Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo je danas drugu godišnjicu od osnivanja, svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije u Nišu.

Izvor: Srpska istorija Niš
Podeli
Editorial credit: DaliCePhotos / Shutterstock.com
Editorial credit: DaliCePhotos / Shutterstock.com

Svečanost je upriličena u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Niša, mnogobrojnih veterana iz svih krajeva Republike Srbije, članova porodica poginulih pripadnika i velikog broja gostiju

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom ćutanja poginulim i preminulim veteranima, gostima se obratio predsednik Skupštine udruženja Todor Petković, koji je pozdravio sve prisutne, posebno članove porodica poginulih pripadnika organa bezbednosti i vojne policije, navodi Srpska istorija.

Petković je sumirao aktivnosti i postignute rezultate rada udruženja od osnivanja i istakao da su naišli na veliku podršku Ministarstva odbrane, bivših i sadašnjih pripadnika organa bezbednosti i vojne policije i drugih građana koji su prepoznali značaj negovanja rodoljubivih i slobodarskih tradicija i negovanja kulture sećanja i pijeteta prema žrtvama.

U programu Svečane akademije učestvovali su i glumci Narodnog pozorišta u Nišu i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije dodelilo je priznanja insitutucijama i pojedincima koji su doprineli radu udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.