Vesti

RIK: Imenovani članovi biračkih odbora za inostranstvo

Republička izborna komisija donela je rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu u inostranstvu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Takođe, određeni su i članovi biračkih odbora i u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da će se u inostranstvu glasati na 81 mestu u 35 država, dok će unutar zavoda biti 29 biračkih mesta.

RIK je, kako je naglasio, bio u obavezi da do 6. decembra imenuje članove biračkih odbora u stalnom sastavu u inostranstvu i u zavodima.

Članovi RIK-a su u sredu uveče retroaktivno usvojili zapisnike sa sednica RIK od 16. do zaključno 27, koja je održana 26. novembra.

RIK je između ostalog utvrdila i naknadu za rad na izborima zakazanim za 17. decembra na mestima na kojima glasaju birači sa AP KiM, a to pravo, kako je dodao Dimitrijević, ostvaruju na osnovu evidencije o prisustvu na biračkom mestu.

Komisija je izmedju ostalog utvrdila i naknadu za nabavku materijala i prevoz izbornog materijala za upravu Grada Vranja, Raške, Tutina i Kuršumlije.

Članovi RIK-a utvrdili su i naknadu i za trenere biračkih odbora.

RIK je ranije saopštila da će se zbog razlike u vremenskim zonama u Kanadi, Portugalu, SAD i u Ujedinjenom Kraljevstvu glasati dan ranije, 16. decembra od 7:00 do 20:00, dok će na svim ostalim biračkim mestima biti 17. decembra u istom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.