Vesti

Oštre reakcije na izjavu Zdravka Ponoša: "Čiju glavu tačno traži"

Članovi Predsedništva Srpske napredne stranke, Sandra Božić i Miloš Terzić reagovali su na izjave Zdravka Ponoša da Srbiji "ponovo treba Sablja".

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Izjavu prenosimo u celosti:

"Dok o novoj 'Sablji' govori NATO general Zdravko Ponoš, ostaje jedino nejasno čiju glavu tačno traži. Ova kukavica dobro zna šta implicira i da je toj akciji prethodilo ubistvo premijera, a verujem da se danas krvoloci iz opozicije ne bi tu zaustavili.

Pozivanje na ubistvo političkih protivnika postao je folklor među samozvanim liderima opozicije, još onda kada su Aleksandru Vučiću poručivali ubistvo naslovnicama sa snajperom uperenim u grudi.

Srbija koju priziva Zdravko Ponoš jeste Srbija u vanrednom stanju i očigledno da im to predstavlja jedinu politiku koju mogu da ponude građanima.

Želja im je da nas vrate u vreme političke krize i nestabilnosti, ekonomski osiromašene i opljačkane zemlje. Haos je očigledno jedino stanje u kojem se ovi huškači i profiteri snalaze.

I ta 'Sablja' koju Ponoš predlaže u najvećoj meri poslužila je za obračun sa političkim neistomišljenicima kroz zloupotrebu državnih institucija. A takvu Srbiju ostavili smo daleko iza nas, u najmračnijem delu njene prošlosti.

Videli smo i dobro znamo kakvu nam je zemlju ostavio bivši režim koji se sada grčevito opet bori za novi mandat pljačke, uništavanja vojske, rasprodaje državne imovine i komadanje srpske teritorije.

Danas se pojavljuju s idejom da nas vrate 20 godina unazad i prekinu sve ono što smo uspeli da uradimo u prethodnih 10 godina. Zato će njihova politika uvek biti okrenuta protiv rezultata i uspeha koje Srbija postiže. Kako nam se ne bi ponovila ružna prošlost koja je uništila Srbiju, potrebno je da svi podržimo politiku Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića jer Srbija ne sme da stane".

Miloš Terzić je tom prilikom izjavio:

"Potpuno je za očekivati da hrvatskom državljaninu Zdravku Ponošu smetaju izborna pravila u Srbiji, jer ne postoje pravila i izborni uslovi koji od gubitnika i uništitelja srpske vojske mogu da naprave pobednika. Shodno tome, NATO sluga i hrvatski general već sada nemuštim ocenama na račun izbornog procesa, traži alibi za neuspeh prozapadne opozicije na izborima, jer na podršku srpskog naroda nikada nije mogao da računa. Zato iz nemoći prizivaju nekakve "sablje" kao faze priprema za obojenu revoluciju kako bi ih stranci putem nasilja na NATO tenku doveli na vlast.

Istine radi sve te akcije koje pominje Ponoš nakon petooktobarske obojene revolucije i ubistva premijera, bile su sukobi kriminalnih struktura unutar DOS-a kojima je i sam Ponoš pripadao. Na vlast su upravo došli uz pomoć Legije i Zemunskog klana koji su sami stvorili, a dokaze o svojim nepočinstvima i spregama sa kriminalom pripadnici DOS-a pokušali su u da unište rušenjem vile u Šilerovoj. Dakle ta akcija koju pominje NATO sluga Ponoš služila je isključivo kako bi se sakrila sprega dosovske vrhuške sa kriminalnim klanovima koje su Ponoša i ostale uništitelja Srbije 5. oktobra doveli na vlast.

Kao rezultat njihove vlasti imali smo to da su im kriminalci i NATO oficiri nogom otvarali vrata kabineta, dok je on morao pred njima da stoji mirno. Uz to ostali smo bez industrije i izlaza na more, a stranci su nam Vlade sastavljali u lobijima beogradskih hotela. O vladavini prava, pravu, pravdi i EU bolje da ne govori, jer čim tako nešto kaže odmah podseti celu Srbiju na onu sramnu reformu pravosuđa koja je koštala građane Srbije 44 miliona evra. Tada su lopuže iz bivšeg režima na OO DS postavljale sudije, što je i EU tada ocenila kao katastrofalno sproveden proces. I to je očigledno vreme koje nedostaje Zdravku Ponošu.

Najveća prevara unutar srpske vojske upravo je bio Zdravko Ponoš, a sve što bi povodom svojih nedela pokušao da izvrda sakrije ili izmanipuliše u korist svoje odbrane, oboriće američke depeše, gde je jasno precizirano da je on bio NATO čovek u srcu našeg sistema odbrane sa jasnim zadatkom koji je podrazumevao sistematsko uništavanje naših bezbednosnih struktura, što potvrđuju i njegova naređenja koja su podrazumevala uništavanje slavnog Prištinskog korpusa i slavne 63. i 72. brigade. Dakle, ono što nisu NATO nosači aviona i bombarderi uspeli da urade 1999. godine uspeo je Zdravko Ponoš kao njihov čovek u srcu našeg sistema odbrane.

Jedini garancija da nam se takvi ljudi nikada više neće ponoviti i da će Srbija nastaviti putem ekonomskog političkog i vojnog osnaživanja, jeste podrška listi čiji je nosilac Aleksandar Vučić, jer Srbija ne sme da stane", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.