Vesti

RIK proglasila izborne liste Nestorovića i "Srbija na Zapadu - Da se struka pita"

Republička izborna komisija proglasila je danas još dve izborne liste.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ roibu
Ilustracija: Depositphotos/ roibu

RIK je proglasila izborne liste dr Branimir Nestorović "Mi - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović", i "Srbija na Zapadu - Da se struka pita", za predstojeće izbore zakazane za 17. decembar.

Na sednici je konstatovano da je lista sa 101 kandidatom, koju je podnela grupa građana "MI - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović" ispunila uslove u pogledu zastupljenosti polova i da je uz tu listu priložena zakonom propisana i pravno valjana dokumentacija. Utvrđeno je da je ta lista podržana sa 10.104 pravno valjanih potpisa.

Republička izborna komisija je na sednici održanoj u nedelju naložila izbornoj listi "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" da otkloni nedostatke usled kojih nije mogla da bude proglašena, odnosno da dostavi najmanje 584 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju izbornu listu.

Kako je rečeno, zastupnik podnosioca izborne liste je blagovremeno dostavio izjave birača koji podržavaju izbornu listu i spisak birača, a utvrđeno je da je dostavljeno 912 valjanih izjava birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.