Esports B92.net

Fortnite World Cup prestigao i The International - 30M$ nagradni fond!

Novi rekord u istoriji esporta.

milan janković klan rur
Podeli

Izvor: RUR Esports

Uz manje, sezonske, turnire koje je Epic Games organizovao u prethodnih 8 meseci za sve Fortnite: Battle Royale igrače, sada je došao red i na pravu stvar pred kraj prve kompetitivne godine – Fortnite World Cup.

Ovaj internacionalni turnir nosi rekordni nagradni fond od neverovatnih 30 miliona američkih dolara, dok je prethodni rekord držao Dota 2 The International 8 sa oko 25 miliona dolara u nagradama.

Kvalifikacije za ovaj World Cup će se održavati online putem od 13. aprila do 16. juna i svaki igrač ima pravo da se oproba i obezbedi sebi mesto na ovom prestižnom turniru.

World Cup je podeljen u dva dela, Solo i Duos, gde će se igrači takmičiti od 26-28. jula za deo ogromnog nagradnog fonda. Ono što je najbolje od svega, je to da će svaki učesnik finala dobiti 50,000 dolara, a pobednik solo turnira dobija 3,000,000 dolara, što nije uopšte mala suma za jednu osobu.

Osim Battle Royale takmičenja, Epic će organizovati i nešto drugačije vrste izazova i mečeva na kojima će igrači moći da se takmiče i osvoje vredne nagrade.

Uz sve ovo, Epic je objavio da je obezbedio dodatnih 100 miliona dolara za organizaciju daljih Fortnite takmičenja u raznim regijama sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.