Esports B92.net
  1. hahahaha pazi ti njih što su se upustili...kao neko ko je igrao WoW šest godina još od samog početka mogu reći samo jedno...da, WoW ima više komandi ali isto tako većina tih komandi su u sekvenci i ima jako malo karaktera u odnosu na dotu koja ima preko 120 različitih karaktera što je ubedljivo teze zapamtiti nego tih vaših 30 komandi...nema poente pominjati "pomagala" koja sebi možeš instalirati na ekranu a sve to u doti ne postoji a moraš napamet znati svaki "spell" of 120 karaktera plus "item spells"....igrao sam.dugo i jedno i drugo i puno sam bolji bio u WoW PvP nego u doti...a doti sam igrao kao iskusniji...WoW ti više mjeri reflekse nego imaginaciju dok je dosta obrnuto...
    (ciciban, 7. april 2019 22:55)

    # Link komentara

  2. Fortnite je sadašnjost i budućnost gejminga. Naši gejmeri bi trebalo da se ugledaju na svet, recimo, video sam juče na popularnom domaćem sajtu za kupoprodaju savršeno Fortnite Ninja kućište, koje potpisuje najjači streamer Fortnite-a, čuveni Ninja.

    Takav raritet nema cenu, napravljeno ih je svega 2000 komada, tako da je moguće spojiti posao i zadovoljsktvo, što naši igrači još ne umeju...

    Nažalost, kod nas se igranje igara i dalje smatra gubljenjem vremena...
    (fortnite fan, 10. mart 2019 08:00)

    # Link komentara

  3. Steta sto Lord of the rings battle for middle earth 2 nikad nije zazivio kao kompetitivna igrica. Vrhunski rts
    (Parke, 4. mart 2019 22:56)

    # Link komentara

  4. Predlazem ovima sto lupaju za tezinu ove igre ili dote da uzmu tastaturu I mis u ruke I instaliraju starcraft1, znaci brood war ne sc2... A Onda da osvojite i SCL pravac u juznu koreju. Smesni ste sa tom dotom...
    (^_^, 4. mart 2019 04:35)

    # Link komentara

  5. Dota sa 4 spella je lakša od WoW-a :)))) Zato je jedno esports a drugo mrtvi dump kompanije koja ne može da pokrene esports već godinama ni u jednom okruženju. WOW nije esports, HotS je propao, OW je na aparatima ogromnog korporativnog novca i ima veštački kreiranu scenu. Ipak, evo ga kralj da nam na ESPORTS tabu objasni kako je WoW težak na 5k rejtinga dok eto Dota 2 nije teška na pro nivou ili visokom mmru. Kakav genije.
    (Esteban, 27. februar 2019 08:31)

    # Link komentara

  6. @aki
    smara dota buraz bas zato sto je jednostavna. cs i dota zajedno mozda kao wow. igraj wow pvp i predji rejting od 5k u 3v3 kao hiler pa ces znati u cemu pricam :)
    uostalom sam war3 razgradnja je teza za igru od dote. jednostavna je matematika. u doti vodis heroja sa 4 magije, a u waru vodis i heroja i vojsku. to sto si ti buraz ceo tim drzao pod 'ctrl+1' ne znaci da sam ja snob nego da si operisan od multitaskinga.
    (spijunka, 26. februar 2019 17:18)

    # Link komentara

  7. Za ovog snoba kome je sve ispod 30 komandi prelako, predlažem da pređe na Dotu i bude najbolji igrač svih vremena. To se naravno neće desiti, jer su njegove sposobnosti irelevantne za potrebe Dote, baš kao što su plivačke sposobnosti irelevantne za fudbal.

    U poređenju sa Starcraftom, Dota je strateški i taktički daleko teža igra, tim pre jer svu složenost treba koordinisati u timu, a često je potrebno doneti više ispravno koordinisanih odluka u jednoj sekundi. Ali ako uporedimo mehaničke sposobnosti i "multitasking" Starcrafta sa Dotom, više je nego očigledno šta je teže. Izvesti bilo kakvu strategiju pod takvim bazičnim pritiskom, u kome se igrač nalazi od početka do kraja partije je izuzetno iscrpljujuće. Za igrača Countera je osnova preciznost mišem i refleksi. Sećam se da sam kao klinac na nekom TV programu video reportažu Quake turnira, snimke su morali da uspore da bismo videli šta se desilo, a kada shvatiš da je neko ne samo ugledao, već nanišanio i upucao protivnika u tom fragmentu sekunde, deluje nestvarno. Međutim, čemu takvi refleksi za partiju Starcrafta? Tako da je smešno porediti babe i žabe. Poređenje je donekle smisleno u istim žanrovima, sve ostalo je ozbiljno nerazumevanje teme.
    (Aki, 26. februar 2019 13:40)

    # Link komentara

  8. Nije tema ali moram se osvrnuti na WOT. Daleko najviše igrača i komentara, a vi potpuno zanemarili, mislim da niste ni zavrsili priče iz Kubinke. Potpuno neozbiljno i neshvatljivo s obzirom da tu imate najviše zainteresovanih čitalaca!
    (killingmesoftly, 25. februar 2019 14:48)

    # Link komentara

  9. @kape
    u pravu si. npr. kome je bilo tesko da dobro igra war3 igrao je dotu i tako te mape koje i nisu neka strategija u poredjenju sa razgradnjom :) da ne pominjem aoe, c&q "novije" tog doba retko ko je igrao, uglavnom su se igrale jednostavnije igrice. kao i danas. meni koji igram wow godinama je sve ispod 30 komandi jednostavno za igru :)
    (spijunka, 25. februar 2019 14:02)

    # Link komentara

  10. Apsolutno je tačno da su MOBA igre "Fortnite svog vremena" i da je entry nivo igre bio daleko lakši od postojećih RTS igara tada. StarCraft II igrač tokom meča mora da se izbori sa ogromnom mehaničkom težinom igre i da ostane dovoljno miran i stabilan da izvede taktiku iz svoje strategije.

    Ali moraš da budeš baš veverica i debil da pomisliš da DotA iz 2005-06. iole blizu današnje igre. Igra je toliko kompleksna i teška da je bilo kakvo stavljanje u kontekst sa današnjim Fortnite glupostima jednostavno smehotresno. Potekla je upravo iz jako kompleksnog RTS-a sa gomilom naprednih sitnih mehanika i kroz godine je evoluirala u apsolutnu noćnu moru za naučiti i doći do vrhunskog nivoa u esports sferi. Upravo kao StarCraft.
    (Esteban, 25. februar 2019 08:22)

    # Link komentara

  11. Radenko, ne rise zivota ti
    (mn, 24. februar 2019 17:59)

    # Link komentara

  12. Najbolja igra na svetu.
    (keko, 24. februar 2019 16:04)

    # Link komentara

  13. Mi cistokrvni gejmeri znamo da je dota prošlost.
    (radenko r8, 24. februar 2019 15:51)

    # Link komentara

  14. koliko su očajni da vrate igrače to je neverovatno. prvo daju free battle pass a sada i 30 miliona nagradni fond. a što se tiče moba igrica one će uvek biti popularane i imaće svoje igrace. za fortnite nisam baš siguran
    (ne znam, 24. februar 2019 13:14)

    # Link komentara

  15. @4k4.Dex

    MOBA igra "najkompleksnija i uopšte najteza" na svetu? Hajde da se uzbiljimo molim te, mobe su Fortnite svog vremena, postale su popularne zato što je keužalcima bilo previše teško da igraju klasične real-time strategije,pa su im mobe došle kao lagano štivo.
    (Kape, 24. februar 2019 12:47)

    # Link komentara

  16. @(4k4.Dex, 24. februar 2019 08:59)

    Dao sam ti plus za ostatak, ali tesko da je Dota najkompleksnija igra, pre bih rekao da je to recimo Starcraft.
    (palop, 24. februar 2019 12:27)

    # Link komentara

  17. Hahaha cekaj je l moraju ovo da rade? Imternational finansira sam sebe, tj. finansirau ga igraci kupovinom battle passa, kozmetika itd. i uvek je otprilike iari oko 20-25 mil. Ovo deluje kao cist pokusaj Epica vracanja Fortnitea ispred Apexa na silu ili tako nesto. Mislim da je Dota najkompleksnija i uopste najteza igrica na svetu i da reabo zaluzuje najveci nagradni fond. Sto se tice BRa uopste mi nije takmicaraski dobro uradjen zanr. Gledao sam nekoliko puta turnire i kada su velike pare u pitanju ima jako puno stekovanja cekanja opreznosti. Jako nezanimljivo za gledanje i igranje. A i skill se ne razlikuje mnogo deluje mi kao da su svi u vrhu jednako dobri.
    (4k4.Dex, 24. februar 2019 08:59)

    # Link komentara

  18. 3 miliona za zajebanciju, trange-frange...
    što reče Rahela Ferrari
    (vladan, 24. februar 2019 03:04)

    # Link komentara