Esports B92.net

Upoznajte najstariju Valorant ekipu na svetu!

Gejming ne zna za godine.

RUR
Podeli
Foto: Matagi Snipers
Foto: Matagi Snipers

APAC region je ”uzburkao” neočekivan Valorant tim, koga čine talentovane bake i deke u proseku od 67 godina. Japanska ekipa Matagi Snipers je ostvarila solidan uspeh u regionu, i ponovo dokazala da gejming ne zna za godine, čak i kada su kompetitivne pucačine poput Valoranta u pitanju.

Kako prenosi portal Valo2Asia, Matagi Snipers se trenutno sastoji od 16 igrača uzrasta od 60 do 75 godina. Prema njihovom zvaničnom sajtu, tim je zainteresovan za igrače iznad 65 godina, ali da prima i ”juniore” od 60 do 64 godine.

matagi-snipers-valorant-valo2asia-24-1Foto: Valo2Asia

Matagi Snipers je nastao 2021. godine, sa misijom da okupi ”najstrastveniju grupu gejmera penzionera u celom Japanu” i da razbije predrasudu starijeg uzrasta, pogotovo u svetu video igara. Uostalom, njihov slogan je: ”Želimo da nas poštuju naši unuci”. Pored esporta, Matagi Snipers se takođe fokusira na negu penzionera i na prevenciju demencije.

Valorant je igra u kojoj su vam potrebni brzina i preciznost, što obično opada sa godinama. Međutim, u klipu u nastavku teksta možemo da vidimo kako jedan Matagi Sniper igrač, mark25, odlično koristi Sovine sposobnosti na Iceboxu.

Matagi Snipers takođe poseduju svoj Twitch kanal, putem koga možete ispratiti njihove mečeve.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.