Esports B92.net

Blizzard Entertainment predstavio novog predsednika kompanije

Blizzard Entertainment je ovih dana potvrdio da je na mesto predsednika postavljena Johana Faries, bivša izvršna direktorka Call of Duty-a i NFL-a!

RUR
Podeli
Foto: Blizzard Entertainment
Foto: Blizzard Entertainment

Ona dolazi na mesto Majka Ibare, koji je prošle nedelje napustio kompaniju, odmah nakon što je Microsoft otpustio 1.900 radnika iz njihovog odseka za video igre. Johana je prvi novi predsednik od kako je Microsoft kupio Activision Blizzard u oktobru prošle godine.

Faries se obratila svim zaposlenima, a njen imejl možete pogledati na zvaničnom Blizzard blogu. U njemu je priznala da ima ”pomešane emocije” usred brojnih otkaza, pišući: ”Gubitak talentovanih kolega poslednjih dana je teško, ali ne mogu da prikrijem uzbuđenje koje osećam pridruživanjem Blizzard-u i gradnji momentuma za sledeće poglavlje Blizzard-a.”

Dok Faries preuzima njenu novu ulogu, potvrđeno je da će Met Koks postati novi potpredsednik/generalni menadžer Call of Duty-a. Faries je prethodno radila kao generalni direktor Call of Duty-a, gde je nadgledala esports operacije, ali je njenu karijeru počela u tradicionalnoj sportskoj industriji radeći 12 godina za National Football League (NFL). U toj organizacija je bila na različitim pozicijama kao što je potpredsednica za razvoj poslovanja klubova.

”Inspirisana sam Blizzardovim legendarnim nasleđem i transformativnom ulogom koju je igranje odigralo u mom životu i životima drugih. Jedva čekam da krenem – da slušam, da učim, da osnažim i da sarađujem sa svima vama u našoj zajedničkoj smeloj i svetloj budućnosti. Da zajedno iskujemo mnogo legendarnih dana”, napisala je!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.