Esports B92.net

Srpske ekipe završile takmičenje na EU Mastersu

Ukoliko pratite naše tekstove upoznati ste sa tim da su dve srpske ekipe ove godine predstavljale Balkan na EU Mastersu. Ovoga puta to su bili ASUS i Zvezda. Zvezda je sebi obezbedila plasman direktno u grupnu fazu takmičenja dok je ASUS morao da prođe korz play in ne bi li se domogao grupa.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Međutim, stvari i nisu išle baš tako koa što smo zamislili. ASUS je od svih mečeva uspeo da pobedi samo u jednom meču što im nikako nije bilo dovoljno da se domognu svog cilja i prođu u grupnu fazu ovog takmičenja.

Uprkos našim velikim očekivanjima od Crvene Zvezde, oni su ovaj EU Masters odigrali zaista loše. Pokušali su da promene taktiku igre u smislu da im top lejner bude taj koji će potencijalno izneti game. Međutim to se pokazalo jako loše jer naša prvoplasirana ekipa od 3 meča nije uspela da pobedi ni jedan.Najbolju partiju su odigrali protib ekipe Fnatic-a gde su u ranom gejmu bili u velikom zaostatku, ali su kasnije uspeli da preokrenu partiju i za malo je završe u svoju korist. Međutim, iskustvno je i te kako bilo na strani proslavljene ekipe, tako da im nisu dozvolili totalan povratak u ovaj game. Zvezda je ovim porazom završila na apsolutnom dnu tabele sa rezultatom 0:3.

Ovako loš plasman balkanskih ekipa bi predstojeću sezonu EBL-a mogao mnogo da košta. Naime, postoji izvesna šansa da će zbog ovako loših rezultata EBL sledeće godine imati samo jednog predstavnika na EU Mastersu, umesto dva kao što je to do sada bio slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.