Esports B92.net

Riot otpustio preko 10% zaposlenih: ”Ovo je poslednja stvar koju smo ikada želeli da uradimo”

Odluka doneta iz nužde, kako bi zadržali „dugoročni fokus za igrače“, napisao je Riot Games u sinoćnjem saopštenju, pre nego što su obavestili publiku da je preko 10% zaposlenih dobilo otkaz.

RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

U pismu upućenom igračima danas, izvršni direktor i osnivač Riot Gamesa otkrio je da će kompanija ukinuti oko 530 uloga na globalnom nivou i smanjiti neke od svojih projekata, uključujući ukidanje svih aktivnosti Riot Forge-a i smanjenje veličine tima Legends of Runeterra.

Preko 10 procenata svih zaposlenih u Riotu na globalnom nivou će do kraja dana dobiti poruku o svojoj ulozi, u kojoj će biti obavešteni da li su otpuštanja uticala na njih ili ne. U pismu objavljenom 22. januara navodi se da je odluka o smanjenju radne snage „kritična za budućnost Riot-a“.

Suosnivač Riot-a, Mark Meril i njegov novi izvršni direktor, Dilan Džejdeja, podelili su sa milionima igrača širom sveta da će se kompanija u budućnosti ponovo fokusirati na „manje projekata sa velikim uticajem“ kako bi se kretala ka „održivijoj budućnosti“.

Kompanija je takođe javno podelila pismo upućeno svojim zaposlenima, od kojih su mnogi saznali za situaciju naizgled u isto vreme kada i javnost, prema onome što je nekoliko Riotera već podelilo na svojim nalozima na društvenim mrežama. U pismu se govori o tome kako je u proteklih pet godina Riot pravio „velike opklade“ koje su dovele do udvostručenja veličine. Međutim, neke od tih investicija nisu se isplatile na način na koji je Riot očekivao, što je gurnulo kompaniju u ćošak bez prostora za neuspeh.

Dok je Džejdeja rekao da je Riot pokušao da izbegne ovaj „izuzetno tužan trenutak“, njegovo pismo svim zaposlenima takođe ukazuje da je od vođa timova zatraženo da naprave „kompromise“. Kada je bilo jasno da te promene neće biti dovoljne, Riot je morao da smanji oblast u koju je najviše ulagao: broj zaposlenih.

Otpuštanja će odmah najviše uticati na Legends of Runeterra, čiji će se obim drastično smanjiti, kao i na Riot Forge, koji će se odmah ugasiti. „Eksperiment“ Forge je proizveo šest naslova u roku od tri godine, a očekuje se da će poslednji biti objavljen oko mesec dana nakon današnje objave.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.