Esports B92.net

Nepobedivi T1 osvaja Worlds 2023!

Ovo je Fakerova četvrta Worlds titula.

RUR
Podeli
Foto: twitter.com/@T1LoL
Foto: twitter.com/@T1LoL

Godinu dana nakon što im je DRX uskratio titulu u San Francisku, T1 je trijumfovao na League of Legends Worlds 2023 šampionatu sa ubedljivom 3-0 pobedom protiv Weibo Gaminga, osvojivši novčanu nagradu od 445.000 dolara.

U trci za impozantni Worlds kup, T1 je savladao sva četiri kineska predstavnika na ovogodišnjem prvenstvu, Bilibili Gaming, LNG Esports, JD Gaming i konačno, Weibo.

Ova pobeda je donela četvrtu Worlds titulu čuvenom Fakeru, koji iz godine u godinu dokazuje da je ubedljivo najbolji League of Legends midlejner na svetu. Iako je ovo neverovatno dostignuće za njega, rekao je da za sada ne planira da se penzioniše.

”Presrećan sam što sam dobio priliku da igram pred tako velikom publikom. Nije mi važno protiv koga igramo – samo sam zahvalan što ponovo mogu da igram na velikoj sceni”, rekao je Faker nakon pobede.

Sa samo dve izgubljene mape na celom turniru, T1 je bio izuzetno dominantan do velike završnice, koju je pratilo preko 16.000 navijača uživo i još preko šest miliona fanova na malim ekranima. Worlds 2023 je time postao najgledaniji esports događaj u istoriji!

Support Keria je nakon meča rekao da ekipa planira veliko slavlje nakon pobede, ali da će se kroz nekoliko dana ponovo ”baciti na grind”.

Sve mečeve Worlds 2023 šampionata možete pogledati ovde.

LoL Worlds 2023 šampioni, T1:

  1. Zeus
  2. Oner
  3. Faker
  4. Gumayusi
  5. Keria

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.