Esports B92.net

Preminuo Pavle „Yoppa“ Kostić

Jedan od najboljih League of Legends igrača sa naših prostora, Pavle “Yoppa” Kostić je preminuo od komplikacija koje su nastale usled posledica korona virusa u 23. godini života.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Sportklub je regiji i svetu sinoć otkrio žalosnu vijest. Yoppa je bio jedan od najboljih League of Legends igrača sa ovih prostora i prvi srpski igrač koji je uspeo da dostigne prvo mesto na Challenger Rang listi EUW servera. Među prvima se takođe probio u inostranstvu, gde je nastupao za nekoliko čuvenih organizacija, kao što su ASUS ROG Army, KIYF eSports Club, Giants Gaming i MAD Lions.

Poslednje dve godine je proveo igrajući za akademske timova Vitality-a i Schalke-a. Mnogi poznati igrači i organizacije su se preko tvitera oprostili od Pavla, objavivši da je bio dobar prijatelj i veliki čovek.

„Danas su nas obavestili da je preminuo naš bivši League of Legends igrač Yoppa. Imamo predivna sećanja i uspomene na tebe i naše vreme provedeno s tobom u Berlinu. Zauvek ćeš ostati urezan u našim sećanjima. Naše misli su sa tvojom porodicom i prijateljima. Počivaj u miru, Pavle“, izjavili su iz njegove bivše organizacije, Team Vitality.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.