Esports B92.net

Poznate grupe League of Legends Svetskog šampionata

League of Legends Svetski šampionat je pred nama, zbog čega je Riot danas i zvanično predstavio grupe za plej-in fazu i glavni deo takmičenja.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Grupa koja definitvno bode oči, je grupa C. U njoj se nalaze trostruki šampion sveta SKT1, prošlogoišnji finalista Fnatic i jedan od glavnih favorita prošle godine RNG. Ekipa koja im se pridruži kroz plej-in fazu se neće najbolje provesti.

U grupi A nalazi se jedan od glavnih favorita za ovogodišnje takmičenje i najbolja evropska ekipa G2. U istoj grupi boriće se dvostruki vicešampion Južne Koreje, Griffin i američki Cloud9, kojem neće biti prvi put da nastupa kao autsajder.

Grupa B bi potencijalno mogla da bude i najmanje zanimljiva, pošto se očekuju ubedljive pobede kineskog šampiona FunPlus Pheonix-a nad azijskim ekipama GAM Esports i J Team.

Grupa D takođe može biti veoma nezivesna, jer u njoj nema tolike razlike između takmičara. Iako će Team Liquid i Invictus Gaming biti izraziti favoriti, ne smemo da potcenimo ahq e-Sports Club, pa ni ekipu koja dolazi iz Plej-ina.

Ispod možete pogledati učesnike plej-in faze, nakon koje će 4 najbolje ekipe popuniti po jedno mesto u grupama glavnog dela takmičenja, koji počinje 12. oktobra. Plej-in faza počinje 2. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.