Esports B92.net

Nemilosrdni FunPlus Phoenix nadigrao G2 u finalu svetskog prvenstva

Najbolja kineska ekipa ove godine u velikom finalu League of Legends svetskog prvenstva bila je dominatna na ”gostujućem” terenu, te je sa 3-0 uspela da se domogne najprestižnijig trofeja.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Igrači su predstavljeni nakon prelepog nastupa benda True Damage, kao i još jedne League of Legneds pesme Fly Phoenix Fly i spektakl je mogao da počne. Iako je G2 iznenadio protivnike tako što je izabrao Pyke-a na midlejnu, Kinezi se nisu uplašili. Kontrolisali su ceo meč da bi pomoću Barona polako i preuzeli kompletnu inicijativu. G2 je pokušao da se odbrani, ali osim jednog inhibotra, ništa više nisu uspeli da uzmu, te je Phoenix poveo.

Očekivali smo tada da će G2 podiči svoj nivo igre, ali Evropljani su ovaj meč odigrali još lošije. Ovaj nastup je bio samo senka one ekipe koja je pre nedelju dana u najgledanijem meču istorije esporta savladala SKT1, te je nakon samo 25 minuta, Phoenix imao skoro pa nedostižnu prednost.

Publika u parizu pružala je veliku podršku evropskim šampionima, ali Perkz i ekipa su ponovo od samog starta bili u zaostatku. Ovoga puta ta prednost nije bila prevelika, te je na trenutke delovalo kao da bi G2 mogao da bar izbegne ubedljiv poraz. Ipak, jedna sjajna timska borba u džungli uhvatila je igrače G2-a nespremne i sa 3 ubistva meč je potpuno prešao u korsit ”autsajdera”. Većina je oečkivala da je ovo pravi trenutak kada će se Azijske ekipe konačno skinuti sa trona, ali G2 ponovo nije dorastao izazovu onda kada je bilo najbitnije.

Bez ikakve sumnje, FunPlus Phoenix je pokazao najbolje igru tokom ovog šampionata, te će zasluženo podići svoj prvi ”Summoners Cup” i drugi zaredom za Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.