Esports B92.net

League of Legends je najgledaniji esport u 2021. godini

League of Legends je i dalje na vrhu esports lestvice po pitanju gledanosti. Prema podacima stranice EsportsCharts koja se bavi statističkim analizama, Riot-ova MOBA je u godini za nama zabeležila najveći broj sati pregleda na različitim streaming platformama. Statistika ne uključuje podatke sa kineskih platformi.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

League of Legends je prikupio čak preko 664 miliona sati pregleda, što ga stavlja daleko ispred drugoplasiranog CS:GO-a, koji je zabeležio oko 410 miliona. Na trećem mestu našao se Mobile Legends: Bang Bang sa 387 miliona, na četvrtom Dota 2 sa 347 miliona, a na petom PUBG Mobile sa 216 miliona. Valorant je za dlaku propustio top 5 plasman, sa svega nekoliko miliona sati pregleda manje od PUBG Mobile.

Kada je LoL u pitanju, veliki procenat ovih pregleda dolazi od njegovog najprestižnijeg esports takmičenja, Worlds šampionata. Turnir je u velikom finalu zabeležio preko 4 miliona istovremenih pregleda. Prema podacima sa EsportsCharts, samo je Free Fire World Series 2021 Singapore imao veći pik gledalaca od League of Legends Worlds 2021 šampionata.

Ove brojke nas nimalo ne iznenađuju. League se pojavio 2009. godine, i od tada se razvio u najveći esport na svetu, a krajem 2021-e dobio je i svoju Netflix seriju Arcane, koja je ostvarila neverovatnu popularnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.