Esports B92.net

Istorija se ponovila – G2 ponovo ubedljiv protiv Fnatica

G2 Esports, zvanično najuspešnija evropska League of Legends ekipa svih vremena juče je osvojila svoju četvrtu titulu zaredom i osmu ukupno savladavši Fnatic u finalu sa 3-0.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Iako su prethodne nedelje poraženi od Fnatic sa 3-2, G2 je kroz lower bracket morao da stigne do finala. Dan ranije pao je Rogue, pa je vreme bilo da se dve ekipe ponovo sastanu u velikom finalu.

Prvi meč započeo je iznenađenjem, pošto je G2 odlučio da izabere Shena u džungli. To je kompletno poremetilo sve što je Fnatic želeo da uradi, a to su malo borbe u ranim fazama meča. Jankos je imao fantastičan meč i samim tim je G2 poveo sa 1-0.

Nakon toga, Rekkles i njegova ekipa nisu želeli ponovo da igraju protiv Shena, pa je banovan u pick fazi. Doduše, to znači da je Jankos ponovo mogao da igra Setta, koji jedan od njegovih najboljih heroja. Fnatic nikako nije mogao da ga zaustavi, što mu je omogućilo da se neometano kreće po mapi i tako da donese svojoj ekipi veliku prednost. Iako je Fnatic imao par šansi da se vrati u ovaj meč, G2 je superiorni i nakon ne[to vi[e od 42 minuta borbe došli su do prednosti od 2-0.

Treći i poslednji meč ovog finala je bio najizjednačeniji, a obe ekipe su izabrale heroje na kojima se već odlično snalaze. Iako je G2 imao prednost na startu, Fnatic je pronašao način da nadoknadi zaostatak u goldu. Ipak, jedna borba oko zmaja je sve presudila, a kao pobednik je ponovo izašao G2 i fantastični Caps koji je odigrao besprekorno ovo finale. Finalnu borbu možete pronaći na ovom linku.

Ovom pobedom G2 je zagarantovao da bude među nosiocima na Svetskom LoL šampionatu koje će se održati kasnije ove godine. Kao i obično, kako odmiče sezone G2 izgleda sve bolje i bolje iako su imali malo sporiji start sezone. Fnatic je postao redovna mušterija u finalima LEC-a, pa će biti zanimljivo videti najbolje evropske ekipe na sceni protiv velikana sa istoka?

Koja od tri evropske ekipe koje su se plasirale na Worlds će najdalje dogurati?

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.