Esports B92.net

Hakeri ukrali League of Legends source code, traže otkup od Riota

Riot Games je prošle nedelje otkrio da je doživeo ”sajber napad” koji je ugrozio bezbednost kompanije i njihovih podataka. U današnjem izveštaju saznali smo o kakvom napadu se radi i na koji način će uticati na budućnost kompanije.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Riot je potvrdio da su uljezi uspešno ukrali source code za League of Legends i Teamfight Tactics, kao i za raniju verziju njihovog anti-cheat softvera. Hakeri su danas poslali zahtev i uslove za otkup ukradenih podataka u vidu emaila, ali Riot odbija da plati predloženu sumu.

Iako bi ova situacija mogla da izazove probleme u budućnosti, Riot uverava igrače da njihovi lični podaci nisu ugroženi. S druge strane, ovaj gubitak podataka je potencijalno otvorio vrata za nove cheating softvere. Riot developeri trenutno procenjuju kako će ovaj napad uticati na trenutni anti-cheat igre, kako bi mogli da odgovore na nove cheating softvere što je brže moguće.

Developeri veruju da će svi kompromitovani sistemi biti popravljeni do kraja ove nedelje, ali će novi patch i predstojeći sadržaj biti odloženi. Na primer, dugoočekivani update za Ahri neće biti objavljen u peču 13.2, već će biti odložen za sledeći mesec.

Riot trenutno radi na proceni napada i ojačanju bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.