Esports B92.net

G2 razbio MAD Lionse, osvojio LEC Winter Split 2023!

Sa svojim dominantnim stilom igre, neverovatnim draftovima i savršenim timskim radom, G2 Esports League of Legends sastav je osvojio ovogodišnji LEC Winter Split i novčanu nagradu od 40.000€, plasiravši se za LEC Finals 2023 i Mid-Season Invitational! Svaka čast!

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

U velikom finalu Splita sastali su se G2 Esports i MAD Lions. Iako su imali marginalno bolje rezultate tokom sezone, MAD Lionsi su plejof započeli iz lower bracketa, gde su morali da savladaju SK Gaming i KOI kako bi zakazali finalni meč protiv G2 Esportsa.

U BO5 završnici se u startu videlo da je G2 daleko ubedljivija ekipa – svojom dominantnom igrom su počistili MAD Lionse na prve dve mape, i tako osigurali meč poen za ceo Winter Split. MAD Lionsi nisu klonuli duhom međutim – pokušali su da iskoriste svaku priliku koja im se ukazala, ali uprkos tome nisu uspeli da se izbore sa svojim protivnicima, koji su svaki okršaj uspešno preokrenuli u svoju korist.

Poslednja partija u velikom finalu se pomalo odužila, ali je G2 na kraju stavio tačku na duel sa rezultatom 3-0, osvojivši svoju desetu LEC titulu, kao i plasman za MSI 2023.

Prvi Split godine se tek završio, ali posle kraćeg predaha počinje Spring Split, već 11. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.