Esports B92.net

G2 i SKT1 će odmeriti snage u polufinalu LoL svetskog prvenstva

Juče su se odigrala dva preostala duela ovogodišnjeg četvrtfinala najvećeg League of Legends takmičenja godine. Glavni favorit SKT1 je uspeo da eliminiše Splyce rezultatom 3-1, dok je G2 pobedom nad DAMWON Gamingom ostao poslednji preostali predstavnik koji ne dolazi iz Azije.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Mnogi su smatrali da će korejska ekipa samleti Splyce, ali Evropljani su pokazali zube, iako je SKT1 poveo sa 2-0. Savšena treća partija Xerxe-a na Rek’sai u džungli smanjila je prednost Fakera i njegove ekipe. Osim na par trenutaka u sledećem meču, SKT1 je pokazao svoju dominaciju, te su mirnom igrom došli do treće pobede i plasmana u polufinale, dok će Splyce nakon jednog hrabrog nastupa krenuti kući.

Iako je G2 bio među glavnim favoritima na ovom turniru, fanovi su se uplašili da će ih moćni DAMWON Gaming zaustaviti u četvrtfinalu. Ipak, Perkz i Caps su još jednom dokazali da je ovo njihova godina i da su sada spremni da se bore za veliki trofej. Poveli su sa 1-0 u ovom duelu, da bi DAMWON nakon jednog neizvesnog meča izjednačio rezultat. Tada G2, ponovo pojačava svoju igru i nakon tačno sat vremena uzimaju dve važne pobede, kako bi zakazali veliki okršaj sa najvećom ekipom svih vremena, SKT1-om.

2. novembra će se odigrati prvi polufinalni meč u kojem će se sastati Invictus Gaming i FunPlus Phoenix, da bi nas u nedelju sačekao pravi spektatkl, u kojem će se boriti G2 i SKT1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.