Esports B92.net

G2 Esports se vratio na vrh Evrope pobedom nad Rogue-om u finalu LEC Springa

Nakom osam nedelja intenzivne akcije, Evropa je dobila nove šampione, pošto je G2 u velikom finalu LEC-a savladao Rogue rezultatom 3-0.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

G2 Esports nije najbolje startovao sezonu u kojoj su drastično izmenili svoj tim. Mnogi nisu očekivali da će se tako brzo vratiti na vrh, ali su samo još jednom dokazali zašto su najuspešnija League of Legends organizacija u Evropi.

Caps je već od prve sekunde počeo da se poigrava sa protivnicima u finalu. Igrao je sa novom Ahri što se ispostavilo kao pun pogodak, jer je sa 8/0/4 KDA predvodio svoje momke do vodstva. Kao što je bilo i očekivano, Ahri je bila banova za naredni meč, pa smo gledali duel Corki i Azira.

Ovoga puta Caps nije bio glavni akter za G2, već Targamas koji je igrao sa novom Renatom Glasc. Njegovim potezima su dobijali timske borbe, što je bilo presudno, pa je rezultat ubrzo bio 2-0.

Rogue je znao da mora da promeni taktiku u trećem meču, zbog čega su krenuli mnogo agresivnije. To im se isplatilo u početku, ali onog trenutka kada se aktivirao Caps sa svojom Ahri, Rogue više nije imao šanse. Dobili smo nove-stare šampione Evrope!

League of Legends MSI turnir počinje 9. maja u Busanu u Južnoj Koreji. G2 Esports se pridružio T1-u, TCL-u i DetonatioN-u kao jedinim timovima koji su se trenutno kvalifikovali za takmičenje. MSI se organizuje između prolećne i letnje sezone i važi za drugi najveći turnir, odmah posle Worldsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.