Esports B92.net

Fnatic je dobio svog midlejnera! Stigao je Nisqy!

Iako su uspeli da budu drugi u Evropi, kao i da se plasiraju u četvrtfinale Worlds-a, Fnatic nije zadovoljan ostvarenim rezultatima, zbog čega prave nekoliko promena u svom League of Legends sastavu. Dok su primorani da pronađu novog ADC igrača, svojevoljno su doneli odluku da žele da zamene Nemesisa, na čijoj će poziciji u narednoj sezoni nastupati bivši član Cloud9-a, Jasin ”Nisqy” Dinčer.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Ovo će za njega biti nova prilika da se dokaže u dresu Fnatica, pošto je 2017. godine igrao za njihov akademski tim. Iste godine je kratko zaigrao za Envy i Splyce, što je primetio Cloud9, koji mu je pružio priliku da se preseli u Severnu Ameriku.

Iako je imao veliki zadatak pred sobom, a to je da zameni igrača kao što je Jensen i da pomogne C9-u da se vrati na vrh, mladi Belgijanac se odlično snašao. Tokom regularnog dela sezone, Cloud9 je dominirao, zbog čega su osvojili Spring Split. Iako su bili drugi tokom prvog dela Summer Splita, nisu su dobro snašli u plejofu, zbog čega su propustili Worlds, iako su bez sumnje bili najbolja ekipa u Americi u 2020. godini.

Ipak, Cloud9 nije mogao igračima da dozvoli iste greške, zbog čega su odlučili da dovedu jednog najboljih igrač svih vremena, Luku ”Perkz” Perkovića, što je značilo da će Nisqy morati da potraži novi tim. Fnaticu je bilo neophodno pojačanje na poziciji midlejnera, gde je Nisqy uskočio kao idealna opcija.

Sada ostaje samo da saznamo ko će biti novi ADC, pa će Fnatic ponovo biti kompletan. Prema najnovijim spekulacijama, to bi mogao biti Upset, koji je prethodne godine nastupao za Origen. Ako se taj transfer ostvari, da li mislite da je Fnatic jači nego što je bio prošle godine?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.