Esports B92.net

Dobićemo novog LEC Spring 2022 šampiona

Prošle godine ekipa MAD Lions je osvojila prolećnu i letnju LEC ligu, ali ih nećemo videti u LEC Spring 2022 plej-ofu.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: LEC
Foto: LEC

Rogue i Fnatic su prošle godine uglavnom živeli u senci MAD Lions-a u LEC takmičenjima ali ne i ove godine. Sinoć je nakon zanimljivih mesec dana okončana grupna faza LEC Spring-a i Rogue i Fnatic su je završili na prvoj, odnosno drugoj poziciji. Za Fnatic je ovo dobar rezultat jer su prošle sezone uglavnom grickali nokte da li će se naći u plej-of fazi, a Rogue se tokom 2021. nalazio na sličnim pozicijama nakon regularnog dela. Organizaciji definitivno ne predstavlja problem grupna faza ( LEC Spring 2021 – drugi, LEC Summer 2021 – prvi), ali zato ih je MAD Lions tri puta pobedio u plej-of fazama.

Možda će LEC Spring 2022 plej-of malo drugačije proći jer u prvih šest timova nema MAD Lions-a. Iako je ekipa završila grupnu fazu sa tri uzastopne pobede, sedmo mesto je najdalje dokle su došli. SK Gaming, Team BDS i Astralis će takođe propustiti plej-of. Ali zato ćemo od 25. marta gledati mečeve između Rogue – Misfits Gaming i Fnatic – G2 Esports u polufinalu, dok će u prvoj luzer rundi igrati Excel Esports i Team Vitality.

Plej-of će biti odličan test da vidimo da li je Team Vitality zaista spreman da dokaže da je League of Legends super tim, kao što veruje njihov mid Perkz, ili će im Excel Esports skratiti muke i izbaciti u prvoj rundi. U gornjem delu breketa prvo ćemo gledati Rogue i Misfits, koji su igrali 1-1 u toku grupne faze, a nije bilo pobednika ni u seriji Fnatic-a i G2. Obe ove serije mogu da budu veoma zanimljive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.