Esports B92.net

DAMWON je šampion sveta

U finalu League of Legends Worlds-a, najprestižnijeg i najvećeg esports događaja godine, DAMWON je nadigrao Suning rezultatom 3-1 i tako nakon 3 godine vratio trofej u Južnu Koreju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Ovo je bilo prvo finale između jedne kineske i korejske ekipe još od 2014. godine. Iako to nije neočekivano stanje kada pogledamo jačinu ekipa, mnogi nisu ni pomislili da bi baš Suning mogao da dođe do finala.

Kineska ekipa je znala da je autsajder u ovom meču, zbog čega su morali da pokušaju da iznenade protivnika sa svojim izborom heroja. Dok su oni igrali heroji kao što su Rengar, Wukong i Fiora, DWG se držao svoje taktike, pa im je fokus uvek bio na ključnim zadacima kao što su zmajevi i kule.

Prvi meč je bio prava poslastica, ali neiskorišćene šanse su koštale Suning. Iako su držali novčanu prednost, DWG je taj koji je uzimao zmajeve, što je na kraju u timskim borbama napravilo razliku. Drugi meč nije bio ništa manje zanimljiv, naročito kada se Suning odlučio da igra Rengara i Fioru. To se ispostavilo kao pun pogodak, pošto je Bin na Fiori uspeo čak da se domogne Pentakill-a. Uspeli su da izjednače rezultat, ali su takođe probudili mnogo jači DAMWON.

Kinezi jesu dali sve od sebe da se bore rame uz rame sa korejskom ekipom, ali to nije bilo dovoljno. Nuguri i Canyon su bili fantastični i nezaustavljivi u naredna dva meča, što je značilo da će DWG uspeti da dođe do trofeja. Svaki put kada bi Suning napravio neki dobar potez, DAMWON bi to uradio bolje, da bi u četvrtom i poslednjem meču slavili sa ubedljivih 24-7.

Ovo još jednom potvrđuje da je LCK liga najjača na svetu, pošto su južnokorejske ekipe šest puta uspele da se domognu ovog trofeja. Gledajući ceo turnir, niko nije uspeo da im zapreti i nema sumnje da su ovaj uspeh definitivno zaslužili.

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.