Esports B92.net

Da li je ovo najveći transfer u istoriji esporta? Rekkles prešao u redove najvećih rivala!

Nakon višenedeljnih spekulacija i ova saga se završila, a jedan od najvećih esports transfera je konačno finaliziran, pošto je Marin ”Rekkles” Larson od danas zvanično postao član G2-a.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Printscreen: Twitter / G2
Printscreen: Twitter / G2

Što se tiče evropske League of Legends scene, nismo mislili da ćemo videti veći transfer od prelaska Capsa u G2, ali njegov nekadašnji saigrač, je kao i on, odlučio da napusti Fnatic kako bi se pridružio najvećem rivalu u želji da se konačno domognu najprestižnijeg trofeja.

Pre samo par dana, G2 se rastao sa legendom svoje ekipe, pošto je Perkz odlučio da želi da oproba negde drugde, a samo je pitanje vremena kada će potpisao za Cloud9. Svi znano da neće biti lako zameniti jednog igrača takvih kvaliteta, ali ako bi neko mogao to da uradi, to je onda Rekkles, koji već godinama unazad dokazuje da je jedan od najboljih igrača na svetu kada je u pitanju ADC pozicija.

Iako je osvojio čak 9 titula u dresu Fnatica, poslednjih par godina je njegovu ekipu G2 bacio u senku, zbog čega je sada odlučio da im se pridruži. Direktor Fnatica je sam potvrdio da je Šveđaninu ponudio najveći ugovor što je ikada uradio jednom esports igraču, ali da to nije bilo dovoljno da bi ga zadržao u ekipi.

Sada će se ponovo udružiti sa svojim bivšim saigračem, Capsom, a G2 je bi sa ovakvom postavo morao da bude u konkurenciji za sve najveće trofeje. Ipak, Perkza neće biti lako zameniti, tako da nema sumnje da će na Rekklesu biti veliki pritisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.