Esports B92.net

Četiri tima preživelo Play-In – Danas je vreme za Worlds grupnu fazu

Dok su LNG Esports i DetonatioN FocusMe odmarali kao pobednici grupa, šest ekipa se znojilo u drugoj play-in rundi za dva mesta u Worlds grupnoj fazi.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: LoL Esports
Foto: LoL Esports

PEACE, RED Canids, Galatasaray Esports, Beyond Gaming, Cloud9 i Hanwha Life Esports su prošlog vikenda igrali završnicu play-in faze, a favoriti su ipak opravdali svoje zvanje. Polufinalni mečevi su bili interesantni i serije su otišle do maksimalnog broja partija. PEACE i Beyond Gaming su ipak bili nešto bolji od rivala i prošli su u finala druge runde identičnim rezultatom 3-2.

U finalima su čekali Cloud9 i Hanwha, i oba tima su lako izašla na kraj sa izazivačima. Cloud9 je bio ubedljiv protiv PEACE-a i rešili su seriju sa 3-0, a Hanwha je istim rezultatom izbacio tajvansku ekipu Beyond Gaming.

Ovi mečevi su kompletirali listu timova u grupnoj fazi, a ubrzo su ekipe raspoređene u odgovarajuće grupe. Danas nas očekuju prvi mečevi grupne faza, a počinjemo sa pravim esports derbijem jer će ovu fazu takmičenja otvoriti poslednji Worlds šampion DAMWON Gaming i FunPlus Phoenix (jedan od najozbiljnijih LPL favorita). U nastavku možete pogledati šta je sve danas na programu.

Printscreen – lolesports.com

Mečevi grupne faze će se igrati do 13. oktobra, kada sledi još jedna pauza od dva dana, pa nastavljamo 15. oktobra. Kraj grupne faze je 18. oktobra i do tada ćemo videti koji timovi idu u playoffs. Očekuje nas dosta kvalitetnih League of Legends duela, zato gledajte da ne propustite nadmetanja najboljih ekipa na svetu. Prenos možete pratiti na zvaničnoj Twitch stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.