Esports B92.net

Bjergsen završio svoju karijeru

Jedan od najpoznatijih League of Legends igrač svih vremena, najveća nada Severne Amerike, Soren ”Bjergsen” Bjerg, će nakon sedam godina provedenih u TSM-u završiti svoju igračku karijeru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Printscreen: Youtube/TSM
Printscreen: Youtube/TSM

U jednom emotivnom video klipu koji Team Solo Mid okačio na svom Youtube-u, Bjergsen se obratio svim svojim fanovima. Dvadesetčetvorogodišnjak je pričao o svojoj karijeri i o tome kako je koristio LoL kao beg od teških vremena koje je imao u srednjoj školi. Nakon veoma uspešnog početka karijere, ubrzo se preselio u Severu Ameriku, gde je potpisao za TSM. Od 2013. godine pa sve do danas pomogao je organizacija da osvoji čak 6 titula i jedan IEM trofej u 2015. godini. Uspeo je da se domogne 5 MVP nagrada, a iza sebe je ostavio mnoštvo nezaboravnih partija.

Nažalost, nikada nije uspeo da zabeleži dovoljno dobre rezultate na internacionalnoj sceni, osim tog jednog IEM trofeja. Kao i većina severnoameričkih ekipa, uglavnom bi svoje učešće završavali već u grupnoj fazi, zbog čega neki smatraju da nikada nije dostigao svoj potencijal.

Ova godina je bila posebno bolna za sve fanove ove organizacije, pošto su na svetskom prvenstvu doživeli pravu katastrofu, nakon što nisu zabeležili nijednu pobedu. Bjergsen je doneo odluku da preuzme ulogu trenera u narednoj sezoni, zbog čega će sledeća godina biti od velike važnosti za TSM. Oni će vrlo verovatno napraviti velike promene u svojoj ekipi, a mi ćemo videti da li će se Danac tako dobro snaći u svojoj novoj ulozi?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.