Esports B92.net

Arcane nominovan za najbolju animiranu seriju u 8 kategorija

Riot-ov hit Netflix serijal Arcane, nominovan je za najbolju animiranu seriju u 8 kategorija na ASIFA-Hollywood, gde se dodeljuje nagrada ”Annie Award”. Jedna od kategorija za koju je Arcane nominovan je ”najbolji dizajn likova”.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

ASIFA-Hollywood (Međunarodna Asocijacija Animiranog Filma) je organizacija koja se bavi globalnom promocijom animiranih filmova i serija. Jedan vid promocije je godišnja dodela nagrada Annie Awards. Animirana serija koja je ove godine u centru pažnje je upravo Arcane.

U fokusu nominacije za najbolji dizajn likova je druga epizoda serijala, ”Some Mysteries Better Left Unsolved”, gde su posebno izdvojeni dizajni likova Mel Medarde, Shoola i Viktora.

arcane_designs_1-1024x723Foto: Riot Gamesarcane_designs_5-1024x725Foto: Riot Gamesarcane_designs_8-1024x725Foto: Riot Games

Pored nominacije za najbolji dizajn likova, Arcane je dobio još 7 nominacija, za najbolju priču, animaciju, glumu, i mnoge druge.

Arcane je postao instant hit u trenutku kada se pojavio, kako kod fanova, tako i kod kritičara. Već je najavljena i druga sezona, ali verovatno neće ugledati svetlost dana do kraja 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.