Esports B92.net

SumaiL i S4 odlaze – EG predstavio novu petorku

Već nedeljama se spekulisalo o novom Dota 2 sastavu Evil Geniuses-a, a tek smo sada konačno dobili i zvaničnu informaciju severnoameričke organizacije. Dugogodišnji član EG-a i najmlađi osvajač Dota 2 Internationala Sumail ”SumaiL” Hasan će zajedno sa Gustavom ”s4” Magnusonom napustiti najbolju ekipu iz Severne Amerika, dok će na njihovo mesto doći bivši midlejner Fnatica Abed ”Abed” Jusop i jedan od najboljih ”keri” igrača na svetu, Roman ”Ramzes666” Kušnarev.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovaj potez EG-a potvrđuje samo novu priču, a to je da SumaiL želi da zaigra sa svojim bratom, koji je nastupao na Internationalu za Newbee. Sumail je član ove organziacije još od 2015. godine, kada je i postigao svoj najveći uspeh, osvojivši International sa samo 16 godina. Iako je bio veoma blizu nekoliko puta, nije uspeovao da podigne ni jedan Major trofej, ali pored Internationala za EG je osvajao par velikih turnira, kao što su Dota 2 Azijski Šampionat 2015, Dota Pit League Sezona 3, Mars Dota2 Ligu i Manilla Masters.

Abed je poslednje dve godine bio zvezda Fnatica. Jedan od najboljih filipinskih dobiće šansu da se oproba u Severnoj Americi, predstavljajući jednu od najpoznatijih Dota 2 organizacija svih vremena. Iako je Fnatic podbacio na poslednjem Majoru, Abed je svoj kvalitet opravdao u mnogo situacija tokom prethodne godine, pa ćemo sada videti kako će se snaći u novom okruženju. Zameniti SumaiL-a u ovoj ekipi uopšte neće biti lagan zadatak.

S4 se ekipi pridružio u maju prošle godine, kada je stigao iz redova OG-a. Iako nije blistao u poslednjih godinu dana, njegov odlazak iz OG-a je rezultirao stvaranjem sada možda i najbolje petorke svih vremena. International je osvojio sa Alliance-om 2013. godine, što je definitvno njegov najbolji rezultat uz dve Major titule sa prethodnim timom.

Na njegovo mesto dolazi dvadesetogodišnji Rus, koji će preći sa pozicije 1 na oflejn. Osvajač 3 ESL One turnira i 2 Majora u EG dolazi kao jedan od najboljih igrača na svetu, ali ipak na poptuno novu poziciju. Ne vidimo razlog zašto se ne bi snašao u istoj, ali onda opet, moraćemo da sačekamo i da vidimo. Očekujemo da će za EG ovo biti veliko pojačanje u odnosu na prethodnu sezonu, ali ovaj potez će definitvno najviše zaboleti fanove Virtus Pro-a.

Kako vam se čini nova petorka Zlih Genija? Da li će moći da naprave korak napred u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.