Esports B92.net

Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir

Valdner je najavio da će se Dota 2 LAN turnir u vrednosti od 100.000 dolara održati u sklopu ovogodišnjeg Waldner Kupa u Stokholmu od 24. do 26. novembra.

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Na turniru će se takmičiti Alliance, švedska organizacija koja je osvojila treći International, kao i čuveni LGD Gaming, koji je nedavno raskinuo dugogodišnji ugovor sa PSG-om. Nije nam poznato koliko će se ukupno timova takmičiti, ali znamo da će se održati onlajn kvalifikacije za preostale slotove.

Dota 2 takmičenje će se igrati uporedo sa turnirom u stonom tenisu, uživo na Waldner Kupu. Događaj će igrati važnu ulogu u popularizaciji Dote 2 i stonog tenisa, ali i brisanju granica između esporta i tradicionalnog sporta.

”Ovaj događaj je retka prilika da mogu da iskažem moju strast prema tradicionalnom sportu i dinamičnom esportu. Jedva čekam da vidim sve te talentovane Dota 2 igrače i njihove fanove na jednom mestu”, rekao je Valdner.

Jan-Ove Valdner je bivši švedski stonoteniser. Često je nazivan”Mocartom stonog tenisa”, i naširoko smatran za jednog od najboljih stonotenisera svih vremena. Valdner je takođe jedini stonoteniser izvan Azije koji je osvojio zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama (1992).

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.