Esports B92.net

Dota 2

WePlay organizuje humanitarni Dota 2 turnir

U svetlu skorašnjeg raspleta situacije u vezi sa Korona virusom u svetu, WePlay Esports, organizator gejming turnira, odlučio je da sakupi najbolje Dota 2 ekipe i organizuje veliki humanitarni turnir sa nagradnim fondom od $120,000.

Dota 2 utorak 17.03. 21:29 Komentara: 1

Otkazan Dota 2 Minor u Splitu

Samo par dana nakon što je Valve potvrdio da će se četvrti Dota 2 Minor održati po drugu godinu zaredom u Splitu, stigla je informacija da će taj turnir biti otkazan, kao i EPICENTER Major, koji je trebao da se održi u Moskvi početkom maja.

Dota 2 nedelja 15.03. 22:04 Komentara: 0

Dota 2 Major u Los Anđelesu odložen

Širenje Korona virusa u svetu je dovelo do toga da se mnogi veliki esports i gejming događaju odigraju bez publike, dok su neki čak morali da se odlože. ESL One Major u Los Anđelesu je samo još jedan koji se pridružio toj listi.

Dota 2 četvrtak 12.03. 13:47 Komentara: 3

Dota 2 uvodi regionalne lige nakon Internationala

Valve je juče sa svojim fanovima podelio veliku vest. Nakon Dota 2 Internationala u avgustu, Dota Pro Circuit dobija potpuno novi regionalni sistem, koji će imati fokus na veći broj mečeva, dok će istovremeno pomoći slabijim ekipa da dođu do svog izražaja.

Dota 2 sreda 26.02. 18:22 Komentara: 1

OG kompletirao novu petorku

Ovih dana se dosta pričalo o promenama koje je OG napravio sa svojim Dota 2 sastavom, da bi sinoć konačno stavili i tačku na sve priče. Dvostruki osvajač Internationala zvanično je predstavio Martina “Saksa” Sazdova i Jeik “MidOne” Nai Ženga, kao svoja dva pojačanja.

Dota 2 četvrtak 30.01. 18:16 Komentara: 2

Nekada rivali, sada saigrači – OG doveo SumaiLa

Sinoć je premijerno prikazan True Sight, dokumentarni film o finalu prošlogodišnjeg Dota 2 Internationala, čiji su glavni akteri bili igrači OG-a i Team Liquida. Na kraju tog filma, igrači su izašli na binu kako bi odgovarali na pitanja svojih navijača. Kao što je bilo i očekivano, sve je zanimalo koga će OG dovesti da zameni trojac, koji je napustio aktivnu postavu u poslednjih par dana.

Dota 2 sreda 29.01. 17:57 Komentara: 7

OG spao na dva igrača – Ceb najavio odlazak

OG nastavlja da rastužuje svoje navijače! Treći dan zaredom, stigla nam je treća tužna vest. Nakon što je Ana potvrdio da će propustiti ostatak sezone i nakon što je JerAx završio svoju karijeru, Sebestien ”ceb” Debs je odlučio da se povuče iz aktivnog sastava i preuzme neke drugu ulogu u organizaciji.

Dota 2 utorak 28.01. 18:16 Komentara: 1

Dvostruki osvajač Internationala, JerAx završio profesionalnu karijeru

Finalni meč Dota 2 Internationala 2019. godine će verovatno biti i poslednji meč u kojem smo gledali petorku OG-a kako se takmiči. Samo dan nakon što je Anatan ”Ana” Fam najavio da će pauzirati do kraja sezone, stigla nam je informacija da je Jese ”JerAx” Vainika odlučio da završi svoju profesionalnu karijeru, što znači da mu je TI9 bio poslednji turnir koji je igrao.

Dota 2 nedelja 26.01. 17:35 Komentara: 3

TI9 True Sight stiže 28. jaunara

Kao što je to bio slučaj i prošle godine, True Sight film, posvećen pobednicima Dota 2 Internationala biće premijerno prikazan u bioskopima 28. januara. Dugo iščekivani film će se po prvi put prikazati u Vavilon Teatru u Berlinu, a ubrzo nakon toga ćemo moći da odgledamo i preko Youtube-a.

Dota 2 subota 4.01. 17:45 Komentara: 0

Dota 2 igrači OG-a su esportisti koji su najviše zaradili u 2019. godini

Ova godina je definitivno jedna od najvećih godina za esport ikada, naročito ako pogledamo broj vrhunskih turnira, koji su se održali u tom periodu. Igre su obarale mnoge rekorde u poslednjih par meseci, ali ipak jedna igra se po nečemu i dalje razliku od svoje konkurencije. OG nije bio toliko aktivan u 2019. godini, ali kada je bilo najvažnije, odigrali su bez greške, zbog čega su i došli do najvećeg trofeja i novčane nagrade u istoriji esporta.

Dota 2 ponedeljak 30.12. 17:31 Komentara: 4

Stigao Frostivus i Ogre Arcana

Kasno sinoć Valve je potvrdio datum za The International 10, ali to nije sve što smo dobili sinoć. Ubrzo nakon toga stigla nam je Ogre Arcana zajedno sa Forstivusom. Dvoglavi support heroj letos je savladao Windranger u finalu borbe za Arcanu, pa par meseci kasnije, najprestićniji skin je stigao i za ovog heroja.

Dota 2 četvrtak 19.12. 23:40 Komentara: 1