Esports B92.net

Team Spirit osvaja svoj drugi International!

Jedno od najubedljivijih finala u istoriji Dota 2 Internationala.

RUR
Podeli
Foto: Team Spirit
Foto: Team Spirit

Danas se održala velika završnica najprestižnijeg Dota 2 turnira – The International šampionata. TI10 šampioni Team Spirit i najdominantniji tim ove sezone, Gaimin Gladiators, su odmerili snage u Climate Pledge Areni u Sijetlu pred hiljadama navijača uživo. Iako nagradni fond ove godine ne briljira, bilo je pravo uživanje videti fanove i igrače ponovo na okupu.

Team Spirit je imao spor početak ove godine, ali je brzo ušao u formu sa pobedom na Riyadh Masters 2023 i DreamLeague Season 21. Spirit je dobio veliki momentum, i bilo je jasno da će biti ozbiljan konkurent na Internationalu.

Ipak, jedan od najvećih favorita bio je GG, kome nije potrebna nikakva najava. Quinn i ekipa su ove godine ostvarili ubedljivo najbolje rezultate na internacionalnoj sceni, sa čak 3 uzastopna Major šampionata.

dota2-ti12-spirit-bracket-final1Printscreen: Liquipedia

Uprkos tome, Gaimin je započeo plejof iz lower bracketa, da bi sa pobedama protiv EG-a, 9Pandas, nouns, Team Liquida, Azure Ray i LGD Gaminga dogurao čak do velikog finala. S druge strane, Team Spirit je bio ubedljivo najbolja ekipa u svojoj grupi, i do samog kraja turnira je uspeo da zadrži svoju poziciju u upper bracketu.

Svi uvek priželjkujemo najuzbudljiviju Dotu i finale od 5 partija, ali se i ovaj International ”nažalost” završio sa ubedljivim 3-0 rezultatom. Yatoro, Larl, Collapse, Mira i Miposhka u odigrali besprekornu igru, dokazavši da su definitivno najbolja ekipa na svetu. Teško nam je da izdvojimo jedan specifičan momenat u finalu, ali moramo da spomenemo Yatora, koji bi, da postoji ”HLTV za Dotu 2”, bio proglašen za najboljeg igrača godine.

Momci iz Spirita su tako osvojili titulu, novčanu nagradu od 1.417.816 dolara i podigli renomirani Aegis of Champions. Sa ovom pobedom, postali su druga ekipa u istoriji profesionalne Dote 2 sa dve TI titule, posle OG-a.

The International 12 šampioni, Team Spirit:

  1. Ilija ”Yatoro” Muljarčuk
  2. Denis ”Larl” Sigitov
  3. Magomed ”Collapse” Halilov
  4. Miroslav ”Mira” Kolpakov
  5. Jaroslav ”Miposhka” Naidenov

Tradicionalno, i IceFrog je čestitao pobednicima.

Sve mečeve jedanaestog International šampionata možete pogledati ovde.

Čestitke svim timovima! Vidimo se na sledećem TI-ju!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.