Esports B92.net

Upoznajte našu žensku CS:GO reprezentaciju: Put ka svetskom IeSF šampionatu počinje večeras!

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) je zvanično izabrao tim koji će predstavljati Srbiju na kvalifikacijama za ženski CS:GO turnir u okviru velikog svetskog IeSF prvenstva u Rumuniju. Za ekipu nastupaju Ivona ”Ivonica” Mitić, Sanja ” -S4NJ1CA-” Ilić, Bojana ”Hls” Lazić, Anđela ”Cookaa” Kljajić i Anja ”Schmetterling” Pavlović.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Kao priprema za regionalne kvalifikacije, naša ženska CS:GO reprezentacija će odigrati tri prijateljska meča. Prvi meč protiv reprezentacije Češke će se održati već večeras u 21:00 čas, a prenos možete pratiti na ovom linku. Ovako izgleda raspored svih prijateljskih mečeva:

  • Petak, 31.03, 21:00 – Srbija vs. Češka: https://www.twitch.tv/playzonecz
  • Subota, 01.04, 21:00 – Srbija vs. Island
  • Nedelja, 02.04, 12:30 – Srbija vs. Portugal

Linkove za stream preostalih mečeva ćemo objaviti naknadno.

Međunarodna Esports Federacija (IeSF) i dalje nije objavila datume regionalnih kvalifikacija, ali nam je poznato da je samo jedan slot na svetskom prvenstvu rezervisan za ženske CS:GO ekipe iz Evrope. Srpsku žensku CS:GO reprezentaciju čeka teška borba na regionalnim kvalifikacijama, s obzirom na veliku konkurenciju u Evropi.

Za srpsku žensku CS:GO reprezentaciju nastupaju:

  • Ivona ”Ivonica” Mitić
  • Sanja ” -S4NJ1CA-” Ilić
  • Bojana ”Hls” Lazić
  • Anđela ”Cookaa” Kljajić
  • Anja ”Schmetterling” Pavlović

Intervju sa Ivonom Mitić možete pogledati ovde!

Želimo puno sreće našoj ženskoj CS:GO ekipi na predstojećim regionalnim kvalifikacijama!

Posle ovogodišnjih nacionalnih kvalifikacija, SESE je izabrao srpske predstavnike u igrama eFootball 2023, Tekken 7, Counter-Strike: Global Offensive, PUBG MOBILE i Dota 2.


IeSF će ove godine najbolje esportiste širom sveta ugostiti u Rumunskom gradu Jašiju, a sam turnir će se odigrati nešto ranije nego što smo navikli, i to od 24. avgusta do 4. septembra.

Za organizaciju kvalifikacija zadužen je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), jedini zvanični srpski savez esporta koji domaće esportiste već godinama sprema za Svetski Esports Šampionat.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.