Esports B92.net

S1mple najavio povratak na CS2 scenu, ali neće igrati za NAVI

Ukrajinac je na pauzi od oktobra 2023. godine.

RUR
Podeli
Foto: Starladder
Foto: Starladder

Jedan od najuspešnijih Counter-Strike 2 profesionalaca u istoriji, Oleksandr ”s1mple” Kostiljev, konačno se vraća u akciju nakon kratke pauze, ali neće nastupati za svoju dugogodišnju ekipu NAVI, već za Team Falcons. S1mple nije zvanično napustio NAVI, već će igrati za Falconse kao pozajmica.

Nakon poraza na kvalifikacijama za Major, Team Falcons je prebacio Mohameda ”BOROS” Malhasa na klupu, koga će zameniti upravo s1mple. U kratkom intervjuu tokom IEM Katowice 2024, Ukrajinac je otkrio da će se verovatno vratiti na scenu tek posle Majora u Kopenhagenu, ali ćemo ga izgleda gledati već na BLAST Premier: Spring Showdown. Ova saradnja je za sada privremena, ali ako tim postigne željene rezultate, s1mple će možda preći u tim za stalno.

S1mple je otišao na pauzu 26. oktobra prošle godine. Iako ni u jednom trenutku nije potvrdio da napušta NAVI, rekao je da bi bilo ”interesantno da čuje ponude od drugih organizacija”. Takođe je izjavio da će se na profesionalnu scenu potencijalno vratiti kao rifler, pošto je ”AWP daleko slabiji u Counter-Strike dvojci”.

Team Falcons je poznat zbog pokušaja da ”ukrade” igrače od drugih organizacija, poput Twistzza, NiKa i m0nesy-a. Ekipa se za sada nije proslavila, tako da će biti interesantno videti kako će se snaći sa s1mple-om u priči.

Za Team Falcons nastupaju:

  • Snappi
  • Magisk
  • maden
  • SunPayus
  • s1mple
  • zonic (trener)

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.