Esports B92.net

Gabrijel Žezus dobio VAC ban na svom Steam profilu

Poznati fudbaler Arsenala Gabrijel Žezus dobio je VAC ban na svom Steam nalogu! Da li je možda koristio čitove?

Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Arsenalov devetka i brazilski reprezentativac Gabrijel Žezus obratio se Valveu nakon što je njegov Steam nalog dobio VAC ban za Counter-Strike 2, tvrdeći da je zabrana „nepravedna“. Ne bi bio prvi slučaj da neki igrač greškom dobije suspenziju za nešto što nije radio, ali se VAC ban uglavnom daje igračima koji su koristili nedozvoljene programe!

Poznato je da su brazilske fudbalske zvezde kao što su Nejmar, Kazemiro i Žezus veliki obožavaoci Counter-Strike-a. Igra je izuzetno popularna u Brazilu, a sad Nejmar često pruža veliku podršku domaćoj ekipi FURIA.

Gabrijel će, međutim, biti isključen iz igranja na serverima zaštićenim od VAC-a, nakon što je njegov nalog 22. januara dobio zabranu VAC-a (Valve anti-cheat). Napadač je objavio o svojoj suspenziji na Twitteru, u nadi da će biti poništena, ali VAC zabrane su obično trajne osim ako nije došlo do greške na Valve-ovom kraju.

Što se samog naloga tiče, njegov inventar vredi oko 40.000 dolara i uključuje retke skinove kao što su AWP Dragon Lore i AK-47 Wild Lotus.

Iako ovo nije baš veliki novac za fudbalera Premijer lige, ako mu zabrana ne bude ukinuta, on nikada neće moći da proda bilo koji od svojih skinova, jer zabrana VAC-a takođe utiče na mogućnost korisnika da trguje artiklima.

Šta mislite, da li je greška, ili je Žezus radio nešto što nije mogao?

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.