Esports B92.net

Astralis uvodi monumentalne promene u svoj CS2 sastav

Opet Jovo nanovo.

RUR
Podeli
Foto: Astralis
Foto: Astralis

Astralis, nekada nezaustavljiva sila na profesionalnoj Counter-Strike sceni, uvodi drastične promene u sastav nakon tri uzastopno propuštena Majora.

Organizacija je najpre prebacila Bendžamina ”blameF” Bremera na klupu, a potom i otpustila glavnog trenera Matijasa ”R0nic” Pinholta. Na R0nic-ovo mesto došao je Kasper “ruggah” Due, koji je ranije nastupao za OG, OpTic i North. Organizacija je izjavila da je prebacila blameF-a na klupu ”zbog nekompatibilnih profila i uloga u ekipi”.

Astralis je danas zvanično objavio da će ulogu IGL-a preuzeti dev1ce, a da će blameF-a zameniti 21-godišnji Aleksandar ”br0” Bro, koji je do nedavno nastupao za Monte.

”Naš glavni cilj je bio da pronađemo igrača koji će omogućiti ostalima da odigraju svoju ulogu u timu do maksimuma. Mislimo da će se br0 savršeno uklopiti”, izjavila je organizacija.

Astralis je ispao iz trke za Major u Kopenhagenu nakon razočaravajućeg poraza od 9Pandas u odlučujućoj fazi evropskog RMR-a. Danci su prvu fazu RMR B kvalifikacija završili sa rezultatom 2-3. Bili su bolji od Nexusa i Montea, ali nisu uspeli da se izbore sa Spirit-om, Heroic-om i ENCE-om. Astralis je time pao u LCQ, ali dev1ce i ekipa nisu uspeli da izađu ni iz prve faze.

Major u Kopenhagenu je treći Major koji danska organizacija propušta nakon BLAST.tv CS:GO Paris Major 2023 i IEM CS:GO Rio Major 2022.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.