Esports B92.net

Fudbaler Arsenala zaigrao CS2 na profesionalnom nivou

Fudbaler Arsenala Oleksandr “Zinchenko” Zinčenko je juče zaigrao kao zamena za Passion UA, svoju esports organizaciju koja se takmiči u nekoliko igаra, između ostalog i CS2!

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Ukrajinac je svoju organizaciju osnovao prošle godine pod imenom Passion UA nakon što je i sam izjavio da je vrlo strastven prema esportu i gejmingu.

Sinoć je dobio priliku da se oproba na profesionalnoj CS2 sceni, jer je njegovoj ekipi juče bila potrebna zamena u meču protiv ekipe BLEED Esports koju predvodi srpski trener Aleksandar “Kassad” Trifunović. Eduard ”zeRRoFIX” Petrovski zbog problema sa konekcijom nije bio u mogućnosti da nastavi meč nakon prve mape, pa je Zinčenko uskočio kao zamena za preostale dve.

Iako smo do sada čuli mnogo priča o poznatim sportistima koji u slobodno vreme vole da igraju video igre, niko se još uvek nije oprobao na ovom nivou. Zinčenko ne samo da pružio dobru partiju, već je uspeo i da pomogne timu da dođe do jedne mape. Nažalost nisu mogli da zabeleže pobedu u celom serijalu, aliu ne može biti nezadovoljan svojim nastupom.

Sa druge strane, BLEED ne može biti zadovoljan svojim partijama, posebno kada se muče protiv tima u čijoj se postavi ne nalazi profesionalni igrač. Frustracije je na svom Twitteru podelio i Kassad, koji je napomenuo da su promene blizu. O kakvim se promenama radi, ostaje da vidimo.

Da li ste ispratili partiju poznatog fudbalera?

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.