Esports B92.net

Sa 0 prijavljenih timova, veliki Valorant LAN prešao na CS2

Counter-Strike 1, Valorant 0.

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Posle razočaravajućeg odziva za FRAG/MENT Valorant LAN, organizator Fragadelphia je potvrdio da je odustao od svoje prvobitne ideje, i da će se na turniru ipak igrati Counter-Strike 2. Fanovi su podržali ovu odluku, što dodatno dokazuje koja igra je popularnija (barem u ovom trenutku).

Fragadelphia Valorant turnir je prvobitno najavljen 12. januara, i iako je ponudio jeftinije učešće za prve prijavljene ekipe, prikupio je 0 prijava. Organizator je pokušao da ”vrbuje” igrače sa nekoliko šaljivih objava, ali bezuspešno. Fragadelphia je nakon toga ”zapretila” timovima, rekavši da će u krajnjem slučaju morati da pređe na CS2, što se na kraju i obistinilo.

Prema informacijama organizatora, na turniru će se takmičiti 32 CS2 ekipe u TAP Esports Centru u Filadelfiji, za početni nagradni fond od 10.000 dolara. Iz saopštenja saznajemo i da se veliki broj ekipa prijavio za turnir manje od 24 sata nakon ”prelaska sa Valoranta na kanter”.

Novi ”CS:DO” turnir će se održati od 15. do 17. marta, tik pred početak prvog Counter-Strike 2 Majora.

Neki smatraju da se niko nije prijavio za turnir jer se delom preklapa sa kvalifikacijama za VCT. Da li je to ceo razlog ili igrači pak bojkotuju Valorant?

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.